Vodilo in življenje

Gospod naj ti podari mir!

Vstopili smo v novo leto in zima še ni zašla v naše kraje. Bomo pa v tem letu obhajali 800. obletnico Vodila reda manjših bratov, ki je bilo potrjeno 29. 11. 1223. Mineva tudi 800 let od postavitve prvih jaslic v Grecciu. Letošnje številke revije Brat Frančišek bodo zato v znamenju teh dveh obletnic.

V Frančiškovi duhovnosti boste našli besede papeža Frančiška ob začetku praznovanja 800-letnic in pozdrav generalnega ministra br. Massima Fusarellija OFM.

Kateheza v tej številki nam bo predstavila Cerkveni kontekst ob ustanovitvi Reda in Vodila manjših bratov, pripravil pa jo je p. Robert Bahčič OFM.

Rubrika Členimo Vodilo (OFS) se s to številko zaključuje, saj smo prišli do konca. Hvala Mojci Špende OFS za vse razlage.

Poglejte, kako je potekalo srečanje Duha Assisija na Ptujski Gori, pa srečanje bratov kapucinov z narodnim svetom OFS. Našli pa boste tudi še enega znanega člana Frančiškovega svetnega reda. Tokrat je predstavljen bl. Friderik Ozanam.

Nekaj se je dogajalo tudi na ravni krajevnih bratstev OFS … ali ste vedeli, da obstaja tudi duhovniško bratstvo OFS?

Živi rožni venec redno skrbi za rubriko Žetev, ki povezuje vse člane ŽRV, ki redno molijo za nove duhovne poklice in stanovitnost poklicanih.

Svetodeželska rubrika nadaljuje s potopisom poti s fičkom v Sveto deželo in romanjem v Armenijo, vabi pa na nova romanja blizu in daleč.

Vsem bralkam in bralcem želim v novem letu veliko zdravja in lepih spominov!

Vse dobro!1

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.