Verujem v CERKEV in OBČESTVO SVETNIKOV

V letošnjem letu lahko na valovih radia Ognjišče vsak drugi mesec na 3. petek v mesecu ob 21. uri poslušate oddajo Kolokvij, kjer z voditeljem Marjanom Buničem govoriva in razmišljava o VEROIZPOVEDI.

V majski oddaji sva spregovorila o veri v CERKEV in OBČESTVO SVETNIKOV: Verujem v CERKEV in OBČESTVO SVETNIKOV.


PRISLUHNI še ostalim ODDAJAM! >>>

Share

Sveti pastirji

Gospod naj ti podari mir!

Trdno smo že zakorakali v velikonočni čas in vstopili v Marijin mesec maj. V imenu meseca ni več črke »R«, zato lahko že sedimo na tleh in bosi tekamo po cvetočih travnikih, nabiramo pisano cvetje in poslušamo ptičje petje. Kot pastirji na paši.

O pastirjih bo tekla tudi beseda v tokratni številki revije Brat Frančišek,1 namreč o svetnikih, ki so opravljali pastirsko – voditeljsko službo.

Svoj pogled na pastirsko službo nam bo v rubriki Frančiškova duhovnost predstavil p. Stane Zore OFM, ljubljanski nadškof metropolit.

Rubrika Naša evangelizacija nam prinaša katehezo OFS o mislecu in škofu Antonu Mahniču ter predstavitev Habsburškega para Karla in Cite izpod peresa zgodovinarja dr. Martina Beleta.

V nadaljevanju je predstavljen znan član OFS, tokrat vojak, romar in puščavnik John Randal Bradburne. Ne prezrite tudi zapisov o duhovnih vajah OFS, ki so potekale v Piranu in Nazarjah, kjer smo razmišljali o daru dialoga.

V rubriki Iz naših družin smo se pogovarjali z Edo Palčič OFS, najdete pa tudi utrinek z volilnega kapitlja KB Šiška. Močan vtis pa pusti tudi življenjska pot pokojne s. Mare Vampelj FMM, ki je dočakala skoraj 107 let.

Svoj boj za Kristusov evangelij nam v rubriki Pravičnost in mir predstavlja misijonarka v Braziliji s. Ana Slivka FMM, ki deluje med različnimi oblikami revščine in uboštva.

Svetodeželska rubrika pa nam predstavi prve frančiškane v Sveti deželi in nas vabi na različna romanja.

Ne pozabimo na Pozabljene spretnosti, kjer se bomo srečali s Kapljicami sestre Cite.

Vsem bralkam in bralcem želim mnogo priložnosti za »tekanje po cvetočih travnikih«!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Svetniško devištvo

Gospod naj ti podari mir!

Pomladne dnevne temperature minulih tednov so pri marsikom vzbudile hrepenenje po snegu in mrazu, ki ga letos v naših krajih nismo dosti okušali. Pa vendar prihaja pomlad, ki predstavlja pomembno vlogo pri brstenju in rasti v naravi. Da le ne bo pozebe.

Tokratna številka revije Brat Frančišek1 nam bo približala svetniško devištvo, način življenja, ki sicer »ustavi pomlad« v človeškem telesu, pa vendar omogoča materinstvo in rast. O devištvu sta pisali s. Ivanka Tadina ŠSSFKK in s. Metka Kos FMM.

Kateheza OFS nam predstavlja Mariborčanko Cvetano Priol, Malo cvetko slovenske svetosti. Srečali pa se bomo tudi z bl. Chiaro Luce Badano, najstniško svetnico.

V mesecu marcu bomo šli iz Pirana v Nazarje, saj bodo duhovne vaje OFS v Piranu in v Nazarjah. Poglobili se bomo v DIALOG med Frančiškom in sultanom.

Tokrat smo se pogovarjali z Marjetko Birk OFS, ki jo vsi poznamo, pa vendar lahko najdemo kaj, česar še ne vemo o njej.

V začetku meseca marca bo imela duhovne vaje tudi FRAMA (Frančiškova mladina). Zbrali se bodo pri Sv. Trojici v Halozah in si oblekli ponižnost.

Ne spreglejte zanimivega zgodovinskega pregleda o Frančiškovem srečanju s sultanom, ki ga je prevedla Valentina Ščuka OFS.

Želim vam umirjen vstop v postni čas in dobro pripravo na Velikonočno veselje!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

… pa ne znam