Cerkveni učitelji

Gospod naj ti podari mir!

Kazalo je že, da letos poletja ne bo, pa je mesec junij pokazal svojo sončno plat. Obilne padavine je zamenjalo obilje sonca, no ja, popoldne se pojavi še kakšna nevihta, tudi s točo. Razlog več, da svoje delo in življenje posvečujemo Gospodu in se priporočamo nebeškim zavetnikom. V juliju in avgustu goduje nekaj »naših« svetnikov, naj med njimi omenim sv. Bonaventura, saj bo tokratna številka revije Brat Frančišek1 govorila o svetnikih – cerkvenih učiteljih.

V rubriki Frančiškova duhovnost preberite razmišljanje kapucina p. Metoda Benedika o cerkvenih učiteljih in predavanje br. Štefana Kožuha o Poklicanosti, ki ga je imel na aprilskem študijskem dnevu v Ljubljani.

Kateheza OFS nam tokrat predstavlja božjega služabnika dr. Antona Strleta, ki bi ga glede na njegovo znanstveno teološko delo lahko uvrstili na seznam cerkvenih učiteljev. Ne spreglejte tudi znanega člana OFS: tokrat je predstavljen Giovanni Pierluigi da Palestrina.

Rubrika Iz naših družin nam prinaša utrinke iz volilnih kapitljev KB OFS in praznovanja slovesnih obljub.
Za mlajše bralce, pa tudi za vse ostale, bo gotovo zanimivo branje v rubriki Frančišek za mlade, kjer je predstavljen blaženi najstnik Carlo Acutis.

Trideset let že deluje Franciscans International, ki si prizadeva na področju pravičnosti in miru in prinaša Frančiškovo misel v Organizacijo združenih narodov.

In če želite strniti svoje misli v pisano besedo, lahko izdelate svojo lastno knjigo. Kako? Poglejte v Pozabljene spretnosti.

Želim vam sproščene počitniške dni!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Veroizpoved – VERUJEM v ODPUŠČANJE GREHOV

V letošnjem letu lahko na valovih radia Ognjišče vsak drugi mesec na 3. petek v mesecu ob 21. uri poslušate oddajo Kolokvij, kjer z voditeljem Marjanom Buničem govoriva in razmišljava o VEROIZPOVEDI.

V junijski oddaji sva spregovorila o veri v ODPUŠČANJE GREHOV: Verujem v ODPUŠČANJE GREHOV.

PRISLUHNI še ostalim ODDAJAM! >>>

Share

Verujem v CERKEV in OBČESTVO SVETNIKOV

V letošnjem letu lahko na valovih radia Ognjišče vsak drugi mesec na 3. petek v mesecu ob 21. uri poslušate oddajo Kolokvij, kjer z voditeljem Marjanom Buničem govoriva in razmišljava o VEROIZPOVEDI.

V majski oddaji sva spregovorila o veri v CERKEV in OBČESTVO SVETNIKOV: Verujem v CERKEV in OBČESTVO SVETNIKOV.


PRISLUHNI še ostalim ODDAJAM! >>>

Share

Sveti pastirji

Gospod naj ti podari mir!

Trdno smo že zakorakali v velikonočni čas in vstopili v Marijin mesec maj. V imenu meseca ni več črke »R«, zato lahko že sedimo na tleh in bosi tekamo po cvetočih travnikih, nabiramo pisano cvetje in poslušamo ptičje petje. Kot pastirji na paši.

O pastirjih bo tekla tudi beseda v tokratni številki revije Brat Frančišek,1 namreč o svetnikih, ki so opravljali pastirsko – voditeljsko službo.

Svoj pogled na pastirsko službo nam bo v rubriki Frančiškova duhovnost predstavil p. Stane Zore OFM, ljubljanski nadškof metropolit.

Rubrika Naša evangelizacija nam prinaša katehezo OFS o mislecu in škofu Antonu Mahniču ter predstavitev Habsburškega para Karla in Cite izpod peresa zgodovinarja dr. Martina Beleta.

V nadaljevanju je predstavljen znan član OFS, tokrat vojak, romar in puščavnik John Randal Bradburne. Ne prezrite tudi zapisov o duhovnih vajah OFS, ki so potekale v Piranu in Nazarjah, kjer smo razmišljali o daru dialoga.

V rubriki Iz naših družin smo se pogovarjali z Edo Palčič OFS, najdete pa tudi utrinek z volilnega kapitlja KB Šiška. Močan vtis pa pusti tudi življenjska pot pokojne s. Mare Vampelj FMM, ki je dočakala skoraj 107 let.

Svoj boj za Kristusov evangelij nam v rubriki Pravičnost in mir predstavlja misijonarka v Braziliji s. Ana Slivka FMM, ki deluje med različnimi oblikami revščine in uboštva.

Svetodeželska rubrika pa nam predstavi prve frančiškane v Sveti deželi in nas vabi na različna romanja.

Ne pozabimo na Pozabljene spretnosti, kjer se bomo srečali s Kapljicami sestre Cite.

Vsem bralkam in bralcem želim mnogo priložnosti za »tekanje po cvetočih travnikih«!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

… pa ne znam