10 thoughts on “Voda – največje bogastvo

  1. BI-2-MEN

    dRAGI BRAT jANEZ, VIDIM DA SE ZANIMAŠ ZA VODO. SLUČAJNO SEM BRSKA NEKJE PO INTERNETU, PA SEM RUKNO NA TA BLOG. MORAM TI ISKRENO POVEDATI, DA, ČEPRAV SEM NEKAKO ZMATRAN IN ZGULEN OD VSEGA TEGA (PRAZNIKOV), DA JE V SLO VODE DOSTI. PREDVSEM PODTALNICE. IN TO ČISTE. ČLOVEK BI SE SKOPA V NJEJ.KJE TI SPLO ŽIVIŠ? NA MARSU? ALI V STAREM, RAZPADAJOČEM SAMOSTANU, V VLAŽNIH STENAH IPD. SI SE VPRAŠAL KDAJ, KAJ JE HIDROIZOLACIJA?. kAJ JE OBNOVA HIDROIZOLACIJE? ZAREZ V TEMELJE, MAN. PEJT NA GOOGLE PA POGLEJ VERTIKALNA IN HORIZONTALNA HIDROIZOLACIJA. FAK, JAZ SEM ŽE POZABO.

  2. br. Janez Avtor prispevka

    @BI-2-MEN:
    Vsekakor. Problem ni v vodi, ampak v našem odnosu do nje.
    Živim pa v samo dobrih 100 let starem samostanu, ki ga pa trenutno obnavljamo, pa ne zaradi vlage.
    V Sloveniji imamo vode na pretek, drugod po svetu pa žal ni tako.

  3. dipl. arch.Tomo Kruiser

    Brat Janez, res si faca, men so všeč sicer biondi, no ni važno, maš vse te plugine, samo strinjal bi s Be2menom, da je potrebna akcija. Objekt star tam 38,40let je potreben obnove, predvsem na takem kraškem terenu, kjer voda išče poti skozi vse pore.. (ne me narobe razumet!)jaz sem sicer pripadnik scientološke cerkve, in me kontakt z katoličani ne zanima (razočaran nad …)No, res se zdi futuristično, kar je napisal Bitumen, ampak to ni vse. rabiš še drenažo okoli samostana (oranžne cevi oz.črne cevi, ki vpijajo vodo, potem gramoz, itd.) Izkop do začetka temeljev. Okoli in okoli objekta tj.vertikalna HI. Če nimate hude vlage, potem horizontalni vrez pod nivoji sten ne bo potreben.Želim ti vse dobro. ne me kontakaktirat, ker sem povedal, kar sem želel, sicer pa prisrčen pozdrav in vse dobro!

  4. Skavt

    bart Janez, tale tip zgoraj ma prav. Samo ni ti povedal bistvenega pri horizontalni in vertikalni hidroizolaciji. Vem, ker je naš sosed se odloču za to. Bistveno je tu stičišče med horizontalno in vertikalno HI, sicer je brez veze izvajat horizontalno HI, ki je pa nujno, če so stene vpile vlago nad 80 cm.Ni tolerance! Lep dan! :-;

  5. br. Janez Avtor prispevka

    @Skavt:
    Očitno se tudi ti dobro poznaš z Bi2umnom in Tomom, saj imate celo iste IP-je.
    Če bi pa prebrali prispevek, bi videli, da se ne zanimam za hidroizolacijo.

  6. Skavt

    Pa ja nimaš preganjavice, al kako drugo motnjo? Smo pač trije bratje, kolk jih maš pa ti? Je pa stvar v temu, da smo na Siolu imeli dinamićen IP, kar pomeni, da si se vklopu zmeraj z drugo masko. T2 ( mariborska škofija) pa ima kao proxy. Kako ćmo to zrihtat, glede nato, da bla, bla, bla. Saj ne rabiš odgovorit.Lep dan. Ejoy.

  7. Nepremičnine

    Glede na to, da je pri nas še voda dejansko pitna(razen mogoče v kaki Ljubljani), se sploh ne zavedamo kakšna dragocenost je.. Problem pri ljudeh pa je ta, da razmišljamo o spremebah šele, ko nam je nekaj odvzeto. Vsaj ponavadi je bilo tako. Upam, da ne bo tudi pri vodi tako, čeprav, če greš v večje tuje države in mesta vidiš, da je že prepozno. Slovenija je na “dobri” poti, da se jim pridruži..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.