Sv. Frančišek in Cerkev

Gospod naj ti podari mir!

Dolgo vroče poletje se počasi poslavlja. Vročina, suša, požari, neurja, toča, … vse to je zaznamovalo minule mesece. Bili pa so tudi mnogi prazniki, slovesnosti in praznovanja. Bilo je veliko hudega in veliko lepega, slabega in dobrega, svetega in grešnega.

V peti številki revije Brat Frančišek so razmišljanja povezana s Cerkvijo, ki jo je sv. Frančišek tako ljubil.

Rubrika Frančiškova duhovnost nam predstavlja razmišljanje o Cerkvi, ki ga ja pripravila Doroteja Emeršič OFS.

V nadaljevanju najdete rubriko Naša evangelizacija, ki prinaša katehezo OFS o Frančišku in Cerkvi ter drugi del nagovora, ki ga je imel duhovni asistent pokrajinskega bratstva Ljubljana p. Silvin Krajnc OFM na Pokrajinskem taboru na Viču, 6. junija 2022, z naslovom: Ekološka vzgoja in duhovnost.

Členjenje vodila nam predstavi 19. člen, ki govori o miru.

Ne spreglejte kratke reportaže s pokrajinskega tabora OFS MB na Vidmu pri Ptuju, ki je potekal pod geslom: Glasniki veselja in upanja. Med znanimi člani OFS bomo tokrat srečali sv. Brigito Švedsko, ki je sozavetnica Evrope.

Rubrika Iz naših družin nam prikaže slovo bratov kapucinov iz Maribora, romanje krajevnega bratstva OFS Kamnik in pokrajinskega bratstva OFS Koper ter volilni kapitelj krajevnega bratva OFS v MB – sv. Marija.

Rubrika 800-letnice nam predstavlja praznovanje Vodila in Božiča v Grecciu.

V rubriki Žetev najdete nova razmišljanja in obvestilo o selitvi sedeža ŽRV na Brezje.

Tokratni prevod odlomka krajšega življenjepisa Tomaža Čelanskega je pripravil br. Jan Dominik Bogataj OFM, br. Miranu Špeliču OFM pa želimo čimprejšnje okrevanje po bolezni.

Nadaljujte s prebiranjem potopisa romanja v Sveto deželo s fičkom, najdete pa tudi predstavitev dogajanja v zgodovini nazareškega svetišča.

Želim vam prijetno branje in lepo pripravo na praznovanje sv. Frančiška!

Vse dobro!1

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.