Srce, odprto za ves svet

Gospod naj ti podari mir!

Po dobrem letu boja z virusom in epidemiološkimi ukrepi smo vsi že rahlo naveličani vsega tega. Počasi se sicer izvijamo iz primeža koronavirusa, saj se povečuje precepljenost, pa tudi upoštevanje ukrepov kaže svoje sadove. Kdaj bomo torej svobodno zadihali iz polnih pljuč in zapeli iz vsega srca, brez skrbi da bomo s tem koga okužili ali bili sami deležni okužbe. Ne vemo. Upam, da čim prej.

V tokratni številki revije Brat Frančišek se bomo seznanili »s srcem, ki je odprto za ves svet«. S. Metka Kos FMM je za nas prebrala in zapisala razmišljanje ob tretjem in četrtem poglavju okrožnice papeža Frančiška Vsi smo bratje.1

Nova kateheza OFS v skrbi za naš skupni dom nas osvešča v odgovornosti za stvarstvo.

Ob 800-letnici vodila OFS »Memoriale Propositi (1221-2021)« je generalni minister OFS Tibor Kauser napisal pismo, v nadaljevanjih pa bomo spremljali pot vodila.

Med znanimi člani Frančiškovega svetnega reda bomo tokrat spoznali Adele Brise, ki je hodila od hiše do hiše in otroke versko poučevala.

Verjetno se je marsikdo spraševal, kako živijo bratstva OFS v »korona času«? Odgovore je za nas poiskala Mateja Trajbarič OFS.

Živi rožni venec v rubriki ŽETEV prinaša nove duhovne spodbude, ki jih pripravlja p. Krizostom Komar OFM.

Za Frančiškovo mladino in druge je v mesecu februarju potekalo že drugo e-srečanje na temo zorenja. Tokat je bilo pod drobnogledom misijonsko zorenje, med gosti pa misijonarka s. Urša Marinčič ŠSSFKK in zakonca Gabršček.

Svetodeželska rubrika nam prinaša prvo nadaljevanje razmišljanja o romanjih, ki ga je napisal p. Frédérico Manns OFM, prevedel pa p. Stane Zore OFM.

Med pozabljenimi spretnostmi bomo tokrat našli priljubljen napitek: sirup iz smrekovih vršičkov. Poglejte, kako ga lahko sami pripravite!

Vsem želim prijetno branje, pa zdravi ostanite!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.