Pričevalci vere

Gospod naj ti podari mir!

Stopili smo v novo leto, v katerem bomo v naši reviji nadaljevali s spoznavanjem svetništva. Letos se bomo srečevali z različnimi tipi svetnikov, vsakokrat pa se bomo seznanili tudi s kakšnim svetniškim kandidatom in z nedavno razglašenimi svetniki.

Tokratna številka revije Brat Frančišek1 nam predstavlja pričevalce oz. izpovedovalce, včasih imenovane spoznavalce, tip svetništva, ki je podoben mučeništvu, vendar preizkušnja vere pri njih ni povzročila smrti. Eden največjih predstavnikov je sv. Maksim Izpovedovalec, ki nam ga je v zapisu predstavil frančiškanski bogoslovec br. Jan Dominik Bogataj OFM.

V rubriki Naša evangelizacija bomo spoznali božja služabnika: v katehezi OFS je predstavljen duhovnik Alojzij Kozar, v nadaljevanju pa še žena in mati Chiara Corbella Petrillo.

Za nami je narodni volilni kapitelj OFS, ki je prinesel novo vodstvo, v rubriki OFS pa si preberite vtise in utrinke s kapitlja.

Od vzhoda do zahoda bi lahko opisali tokratno rubriko Iz naših družin, saj lahko preberete o dogajanju v Prekmurju in na Primorskem.

Za boljšo povezanost Frančiškove družine, smo uvedli novo rubriko Iz Frančiškovih logov (revij), ki nam bo vselej predstavila zanimivosti iz sorodnih revij: tokrat iz Frančiškovega prijatelja in San Francesca.

V narodnem svetu OFS je nova odgovorna za Frančiškove otroke in Frančiškovo mladino (FO in FRAMA) Mojca Špende OFS, s katero smo se pogovarjali v rubriki Mladi Frančišku.

Svetodeželska rubrika prinaša utrinke s četrtega mednarodnega kongresa komisarjev za Sveto deželo in vabi na romanje na Ciper.

V Razvedrilu pa se med pozabljenimi spretnostmi lahko naučite izdelovati cvetje iz krep papirja.
Želim vam prijetno branje in veliko božjega blagoslova v novem letu!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.