Poti novega srečanja

Gospod naj ti podari mir!

Molitev za pokojne je nekakšen zaščitni znak meseca novembra. Prošnja za božje usmiljenje do vseh, ki so v procesu očiščevanja v vicah, je za vse, ki potrebujejo naših molitev, velikega pomena. Tudi sv. Frančišek nas v svojih spisih večkrat spodbuja, naj molimo za rajne.

Razmišljanje ob zadnjem delu okrožnice papeža Frančiška »Vsi smo bratje« je pripravil br. Štefan Kožuh OFMCap.

Kateheze OFS nam tokrat pokažejo pomen ekološke vzgoje. Celostna ekologija gre prek preprostih vsakdanjih dejanj, s katerimi pretrgamo logiko nasilja, izkoriščanja in egoizma.

Členjenje vodila nam bo predstavilo 24. člen, ki spregovori o bratski animaciji.

V mesecu oktobru so bila izvoljena vodstva vseh treh pokrajinskih svetov OFS, ki skrbijo za življenje in delo po posameznih pokrajinah. Za nami pa je tudi srečanje članov svetov krajevnih bratstev OFS iz vse Slovenije. Več o tem si preberite v rubriki OFS.

Med znanimi člani OFS bomo spoznali sv. Marjeto iz Cortone. Njena spokornost je bila združena z globokim premišljevanjem Kristusovega trpljenja, z molitvijo in veliko ljubeznijo do bližnjega.

Ne spreglejte rubrike Žetev, ki povezuje vse člane Živega rožnega venca in že 50 let bogati molitveni zaklad Cerkve.

Po 65-tih delih zaključujemo izhajanje na novo prebranih in premišljenih Rožic sv. Frančiška. Hvala br. Miranu Špeliču OFM za vso skrb pri prevajanju.

Tudi razmišljanje p. Frédérica Mannsa OFM o koreninah vere in Cerkve v Sveti deželi smo pripeljali h koncu. Za prevod se zahvaljujemo p. Stanetu Zoretu OFM, ljubljanskemu nadškofu metropolitu.

Pred praznikom Vseh svetih imajo otroci konec oktobra jesenske šolske počitnice, ki jim iz meni neznanega razloga rečejo tudi krompirjeve počitnice. No, v rubriki Pozabljenih spretnosti vam pokažemo, kaj narediti z ostanki krompirja.

Vsem želim umirjeno pripravo na prihajajoči adventni čas in božične praznike!1

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.