Odpoved za bližino

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/sl/4/4c/Samarijan.jpg

Gospod naj ti podari mir!

Krepko smo že zakorakali v postni čas in vedno bliže je Velika noč. V času priprave na velikonočne praznike, nam bo še kako prav prišlo razmišljanje o usmiljenem Samarijanu. Čemu vsemu se moramo odpovedati, da smo lahko bližnji drugemu?

Postni čas ni namreč samo v odpovedi, ampak je predvsem priložnost, da se odločimo za več dobrega, za več sočutja, za več ljubezni …

Samo na tak način bomo prepričljivi v svoji krščanski drži in bomo mnogim v spodbudo in kažipot k Bogu. Postni čas je priložnost, da s svojim zgledom in načinom življenja postanemo misijonarji.

BF-2/08Nekateri pa vse svoje življenje preživijo v korenitejšem odnosu z Bogom. Sestre klarise neprestano, noč in dan, slavijo Gospoda in mu prepevajo psalme. Kako konkretno poteka življenje pri njih, si lahko preberete v prispevku o njih.

Forma vitae oz. način življenja bo tudi glavna tema duhovnega kapitlja FSR, ki se bo od 11. do 13. aprila odvijal v Kančevcih, kjer bodo spregovorili o apostolatu bratov in sester FSR. Svoja doživetja v 60-ih letih obljub FSR pa je z nami podelila tudi s. Fanika Černe.

Obljubljali pa so tudi mladi – Frančiškova mladina iz Ljubljane – ki so svojo zavezo z Bogom obnovili ob Bohinjskem jezeru. Odnos do Boga so krepili tudi Frančiškovi otroci, ki so se v vseh treh regijah zbrali na duhovnih vajah.

Kakor je treba zorati njivo, da more obroditi veliko sadov, tako moramo tudi mi sami poskrbeti za primerno držo, ki nam bo pomagala zrasti v odnosu do Boga.

Vse dobro!

Revijo najdete tukaj: www.franciskani.si/zbf/revija_BF/ 

Share

3 thoughts on “Odpoved za bližino

  1. 1tastar

    O postu in JD še malo besedne igre: Med veliko korizmo je umrl človek s karizmo! :khm

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.