Odnosi v bratstvu

Gospod naj ti podari mir!

Letošnje slovo od poletja je zaznamovano s ponovnim porastom števila okuženih s koronavirusom. Po vsem svetu se soočamo s to nevidno preglavico in upamo, da se bo našel način, kako učinkovito preprečiti širjenje okužb. Zaščitne maske in ohranjanje medsebojne razdalje na prvi pogled delajo med ljudmi velik prepad, po drugi strani pa je potrebnega več zaupanja v to, da si vsi prizadevamo za dobro. Vsekakor je to koronsko obdobje velik preizkus za vse, še posebej za življenje v skupnosti in odnose med ljudmi.

V tokratni številki revije Brat Frančišek1 bomo razmišljali o odnosih v bratstvu. V rubriki Frančiškova duhovnost minoritski p. Danilo Holc piše o bratih, ki so v slavi Jezusovega križa.

Naša evangelizacija nam prinaša novo katehezo, tokrat o odnosih v bratstvu. Spoznali pa bomo tudi sv. Nežo Praško, ki je zamenjala kraljevska oblačila za preprosto redovno tuniko.

Med tokratnimi znanimi člani OFS, bomo spoznali slavnega umetnika Cimabueta, ki bil eden prvih italijanskih slikarjev, ki so ljudi začeli prikazovati bolj realistično.
Ne spreglejte nadaljevanja vodnika po encikliki Laudato si in si vzemite čas, da se poglobljeno srečate z vsebino.

Začenjamo z novo rubriko ŽETEV, ki je namenjena vsem članom Živega rožnega venca, ki molijo za edinost Cerkve, nove duhovne poklice, svetost in stanovitnost poklicanih.

Rubrika Pravičnost in mir nam prinaša Frančiškovsko perspektivo o Covidu-19 in Izjavo komisije za pravičnost, mir in ohranjanje stvarstva pri OFS ZDA.

Preberite, kako bodo potekala romanja v Sveto deželo po koroni, ki spreminja veliko dosedanjih navad. Utrinek izpred tridesetih let (1991) nam pokaže slovensko romanje na Trsat z brezjansko Marijo na vlaku.

Tokratno Razvedrilo nam v pozabljenih spretnostih pokaže kako narediti okvir za fotografijo, seveda pa se spoprimite tudi z nagradno zlogovno izpolnjevanko.

Ob koncu se želim zahvaliti za prejete darove, ki ste jih nakazali, da lahko naša in vaša revija pride do vseh.

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.