Odnosi na delovnem mestu

Gospod naj ti podari mir!

Letošnji jesenski čas je zaznamovan z drugim valom koronavirusne epidemije, ki se močno oklepa ne le naše dežele, ampak drži v svojih krempljih ves svet. Zopet bomo morali nekaj tednov preživeti v izolaciji in omejiti vse nenujne stike z drugimi ljudmi. Vendar ne pozabimo najti časa za sprehod v naravi s pogledom na rumenordeče in rjave odtenke drevesnega listja, ki bo počasi začelo svoj ples proti tlom.

V tem letu smo v reviji Brat Frančišek1 tematsko plesali skozi različne odnose, tokrat se bomo ustavili pri odnosih na delovnem mestu.

Svoj razmislek o odnosih na delovnem mestu nam bo predstavil Slavko Žižek OFS, ki je tudi član narodnega sveta OFS.

Ob katehezi o odnosih na delovnem mestu bomo v rubriki Naša evangelizacija spoznali tudi sv. Kajetana, ki je zavetnik delavcev, nezaposlenih in ljudi, ki iščejo delo. Zaradi poslabšanja koronavirusne situacije smo dodali še molitev za zdravje ter rožni venec in litanije sv. Roka.

Sedmi člen vodila OFS pokaže pomembnost pokore, ki je temelj frančiškovske duhovnosti. Pokora govori o nenehnem spreobračanju, kakor je to vse svoje življenje delal sv. Frančišek.

Med znanimi člani Frančiškovega svetnega reda bomo tokrat srečali sv. Katarino iz Genove, ki je v času kuge, ko je bila na razpolago bolnikom, zbolela tudi sama, vendar je čudežno ozdravela. Rubrika OFS nam v nadaljevanju ponuja še nekaj utrinkov z udeležbe na Pohodu za življenje.

Iz naših družin nam prinaša sporočilo o novih bratih in sestrah v krajevnem bratstvu v Šiški, pa tudi slovo od duhovnika OFS Dominika Brusa.

Za nami je mesec rožnega venca, vendar nas rubrika Živi rožni venec vabi k dejavni molitvi za nove duhovne poklice. Na voljo je tudi prijavnica za nove člane!

Pokukali smo tudi v novega Frančiškovega prijatelja in zajeli nekaj modrosti iz revije Vox Franciscana.

Septembra je bilo na kapitlju FO in FRAMA izvoljeno novo vodstvo, vi pa si lahko preberete nekaj vtisov.

Hvaljen, moj Gospod sv. Frančiška preko papeža Frančiška odmeva do danes. Klicu je prisluhnila tudi s. Sabina Głowacz FMM.

Svetodeželci nam ponujajo pozdravni govor z občnega zbora in potopis kolesarjenja ob Muri.

Ne pozabimo tudi na zdravje, morda ravno z receptom iz Pozabljenih spretnosti.

Ostanite zdravi!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.