Evangeljsko bratstvo

Gospod naj ti podari mir!

Morda smo šele letos v resnici začutili, kaj pomeni Jezusov vstajenjski pozdrav: »Mir vam bodi!« Vojna v Ukrajini je na glavo postavila vsa evropska prizadevanja za svet brez nasilja, brez vojne. Molitve in prošnje za mir so postale bolj oprijemljive. V nebo vpijoče je dejstvo, da poteka vojna med bratskima narodoma. In o bratstvu bo tekla beseda tudi v tej številki revije Brat Frančišek.

Razmišljanje o bratstvu v rubriki Frančiškova duhovnost je tokrat pripravila Bernarda Pavlovec Žumer OFS.
O evangeljskem bratstvu nam spregovori tudi kateheza OFS, ki se napaja v predavanju, ki ga je imel br. Amando Trujillo Cano TOR na usposabljanju narodnih duhovnih asistentov OFS in FRAMA 11. novembra 2019 v Rimu.

Tokratno členjenje vodila nam predstavi člene 20, 21ne 20, 21
Slovenian: Slovenski standardni prevod (1997) - SSP

301 Moved Permanently Moved Permanently The document has moved .

WP-Bible plugin
in 22, ki govorijo poglobljeno o življenju v bratstvu.

Rubrika OFS nam prinaša zapis Andreje Štunf o srečanju svetov krajevnih bratstev na Ptuju, kjer je imel dr. Aleš Maver predavanje o dejavni navzočnosti bratov in sester OFS v družbi. Ne spreglejte tudi utrinkov z duhovnih vaj OFS v Piranu. Med znanimi člani OFS pa bomo spoznali Adele Joseph Brise, ki je »učila verovati«.

Kar nekaj utrinkov iz različnih srečanj in kapitljev lahko najdemo v rubriki Iz naših družin, najdete pa tudi pogovor z Rozino Nussdorfer, ki je letošnje leto praznovala 100 let, potem pa jo je samo tri dni kasneje Gospodar življenja poklical k sebi. Ker nam ni uspelo narediti intervjuja s stoletnico, tokrat objavljamo intervju, ki ga je nekaj let nazaj z njo pripravil p. Danilo Holc OFM Conv in je bil najprej objavljen v reviji Med nami.

Molitev za nove duhovne poklice ni aktualna samo v tednu pred 4. velikonočno nedeljo, ampak vse leto. V rubriki Žetev najdete nekaj smernic.

Prizadevanje za Pravičnost in mir je nagnilo k odločitvi za pomoč Ukrajini. Potopis humanitarne vožnje v Ukrajino je pripravila Nives Bratkovič.

Svetodeželska rubrika osvežuje teologijo koroških postnih prtov, ki so prava paša za oči in vabijo k spokornosti.

Da se bližamo poletju pa nas spomni rubrika Pozabljene spretnosti, ki nam predstavi zdrav poletni zajtrk.
Želim vam prijetno branje!

Vse dobro!1

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.