Družina in sv. zakon

Gospod naj ti podari mir!

Topel začetek jeseni nas je vse navdal z upanjem, da bomo lažje prestali energetsko krizo, ki preži nad prihajajočo zimo. Sicer nas bo v novembru grel molitveni spomin na vse pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike, v decembru pa molitev ob adventnem vencu.

Zadnja številka revije Brat Frančišek v tem letu je prepredena z besedili o družini in sv. zakonu. V rubriki Frančiškova duhovnost je pred nami razmišljanje Francija in Marjetke Birk OFS.

Naša evangelizacija nam prinaša katehezo o duhovnosti družine in zakonske zveze. Ne spreglejte tudi utrinkov z letošnjega Pohoda za življenje in smernic za dobro adventno pripravo na božične praznike.

Na začetku novembra obhajamo praznik Vseh svetih, ob koncu novembra pa je praznik Vseh svetih iz Frančiškovih redov. Med znanimi člani OFS je tokrat predstavljen sv. Rok.

Rubrika Iz naših družin nam predstavi odlikovanje p. Krizologa Cimermana OFM v New Yorku, najdemo tudi zapis o Jožetu Besednjaku OFS in utrinek z romanja k zagorski Materi Božji.

800-letnice nam prikažejo smernice praznovanja za triletje 2024-2026: Praznovanje prejema stigem, Obletnico Sončne pesmi ter Veliko noč sv. Frančiška.

Mladi Frančišku nam odstre dogajanje na romanju v Assisi in Tednu bratstva v Logu pod Mangrtom.

Kljub molitvi za mir v Duhu Assisija, po svetu še vedno divja nemir in vojne. Rubrika Pravičnost in mir nas seznani s prizadevanji za mir v afriškem Tigraju v Etiopiji.

Poglejte, kako se je sv. Frančišek prikazal preobražen ter kako je celo odsotnim čudežno pokazal svojo navzočnost in spoznaval skrivnosti tujih src – v Vita brevior Tomaža Čelanskega.

Svetodeželska rubrika nam ponuja naslednje nadaljevanje legendarnega potopisa romanja s fičkom, najdete pa tudi utrinke z romanja v Armenijo in Gruzijo.

Želim vam prijetno branje!

Vse dobro!1

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.