Biti v svetu

Gospod naj ti podari mir!

Razmere v svetu so se v minulih letih močno in hitro spreminjale: zdravstvene, gospodarske, vojaške, podnebne, … žal na slabše. In vendar nas Jezus pošilja v ta svet, da smo luč, sol in kvas. Spodbuja nas, da smo v svetu ampak ne od sveta.

Poletna številka revije Brat Frančišek je posvečena najbolj značilnemu gradniku duhovnosti Frančiškovega svetnega reda: biti v svetu. V rubriki Frančiškova duhovnost sta o tem razmišljala Slavko Žižek OFS in br. Jakob Kunšič OFMCap, ne spreglejte pa niti kateheze na to temo v rubriki Naša evangelizacija.

Rubrika Členimo vodilo nam tokrat predstavi člen 25. Ta člen se osredotoča na zavedanje pripadnosti redu, povezanosti z drugimi redovi in predvsem na soodgovornost med prvim in tretjim redom, da se tako pospešuje Frančiškovo laiško gibanje.

V mesecu maju se je zgodil narodni volilni kapitelj OFS, ki je prinesel novo vodstvo – spoznajte ga v rubriki OFS. Tam najdete tudi utrinke s pokrajinskega tabora OFS v Ljubljani in prvi del nagovora, ki ga je imel tam duhovni asistent PB Ljubljana p. Silvin Krajnc OFM.

Kapitlji in obljube pa so se dogajali tudi na krajevnih ravneh, poglejte v rubriki Iz naših družin.

Leta od 2023 do 2026 bodo namenjena slavljenju petih osemstoletnic, povezanih s svetim Frančiškom. Koordinacijski odbor na generalni ravni, ki je bil za to ustanovljen, je pripravil predlog za praznovanje, in tega bomo v prihodnjih številkah predstavili. Tokrat so pred nami pismo vodstva Frančiškove družine ter osnovne smernice praznovanja, kar najdete v novi rubriki 800-letnice.

Ne spreglejte rubrike Žetev za vse člane Živega rožnega venca.

Svetodeželska rubrika po 15 letih ponovno objavlja potopis znamenitega romanja v Sveto deželo s fičkom daljnega leta 1964 – izhajal bo v nadaljevanjih. Seveda pa vabijo tudi na aktualna romanja in predstavijo stanje v Sveti deželi po Covidu.

Želim vam prijetno branje!

Vse dobro!1

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.