Spremembe

Gospod naj ti podari mir!

Spoštljiv odnos sv. Frančiška do duhovnikov izhaja iz dejstva, da po njihovih rokah in izgovarjanju posvetilnih besed na oltar stopa Jezus sam. In zato jih želi spoštovati in jim biti pokoren. Kako na pomen duhovnikov gledamo Frančiškovi bratje in sestre, si preberite v razmišljanju sestre Barbare in brata Mateja.

V nadaljevanju lahko vidimo vlogo in pomen duhovnika kot teologa, oznanjevalca in pričevalca, o čemer nam spregovorijo razmišljanja papeža Benedikta XVI. o sv. Antonu Padovanskem, p. Pepija Lebrehta o misijonarjenju in p. Janeza Šamperla o duhovni asistenci pri FSR.

Besede mičejo, zgledi vlečejo – kako živeti svoje krščanstvo in hojo po zgledu sv. Frančiška v svetu, ki se spreminja. Poglejmo si primer Danteja Alighierija, ki je živel v burnih časih visokega srednjega veka v Italiji.

[singlepic id=110 w=320 h=240 float=right]Dandanes pa se na izzive časa pripravljamo tudi z duhovnimi vajami in raznimi srečanji, ki nas oblikujejo in nam pomagajo izbirati prave poteze. Prepričajte se, kako so se imeli na duhovnem vikendu bratje in sestre FSR ter kako je bilo na srečanju FSR in festivalu FO in FRAME na Ptujski gori.

Neprestane spremembe v svetu nas na nek način silijo v iskanje novih načinov. Ne moremo in ne smemo se preveč konzervirati ali upločeviniti. Več o tem pa preberite v prispevku p. Jerneja Kurinčiča.

Potovanje je način preživljanja časa o čemer lahko vedno znova prebiramo v rubriki Sveta dežela, ki tokrat spregovori o romanju v Makedonijo in Bolgarijo.

Spremembe so torej potrebne in govorijo o živosti. To poletje so spremembe doletele tudi našo in vašo revijo Brat Frančišek, saj vlogo glavnega in odgovornega urednika prevzema dosedanji sodelavec v rubriki Pravičnost in mirp. Jernej Kurinčič. Ob tem se najprej zahvaljujem vsem bralcem in bralkam za dosedanjo podporo pri delu, njemu pa želim uspešno vodenje revije!1

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

2 thoughts on “Spremembe

  1. ana

    Tudi moje spoštovanje duhovnikov izhaja iz tega, da po njihovih rokah prihaja Jezus med nas.

    A vendar je najlepše, kadar lahko polno spoštujemo duhovnike tudi sicer!

    Vse dobro tebi na tvojem delovnem mestu! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.