Rojstvo

Gospod naj ti podari mir!

»Če je torej tolik in takšen Gospod, ki je prišel v naročje Device, hotel nastopati na svetu kot zaničevan, reven in ubog človek, da bi ljudje – ki so bili tako ubogi in revni, tako pogreznjeni v trpljenje zaradi prevelikega pomanjkanja nebeške hrane – postali v njem bogati v posesti nebeškega kraljestva, tedaj se silno radujte in veselite, polni silnega duhovnega veselja in radosti« (Prvo Klarino pismo Neži Praški 1-21).

Tako sv. Frančišek kot sv. Klara sta se vedno znova veselila praznika Jezusovega rojstva. To veliko skrivnost, da je Bog za nas postal nebogljen človek, sta skušala na čim bolj razumljiv način približati vsem ljudem. Tako so nastale tudi jaslice, ki na prisrčen način pričarajo božično vzdušje.

[singlepic id=101 w=320 h=240 float=right]Ob prazniku Jezusovega rojstva, vam lahko predstavimo tudi novo podobo naše in vaše revije Brat Frančišek.1

V letošnjem letu vam želimo predstaviti Frančiškov odnos do evharistije. Tako se bomo najprej srečali s skrivnostjo Jezusovega učlovečenja, ki je vstopno mesto za razumevanje velikega daru odrešenja.

Da bi se čim več ljudi zavedalo tega odrešenjskega daru, skrbijo naši misijonarji, ki se ne ustrašijo niti visokih in odmaknjenih krajev na drugih celinah. Pa ne samo drugod, tudi pri nas je vedno znova potrebno ozaveščanje o božji ljubezni in usmiljenju.

Na poseben način se novega leta veselijo tudi bratje minoriti na Ptujski Gori, kjer je ob 600-letnici svetišča Marijina božjepotna cerkev dobila naziv bazilika.

Veselimo se lahko tudi novega vodstva FSR, ki je bilo izvoljeno na volilnem kapitlju na Ljubelju.

Rojstvo je gotovo blizu tudi mladim v Novi gorici, ki se jim je rodila skupina Frančiškovih otrok. Poglejte kako se tega veselijo.

V rojstni kraj sv. Frančiška je z velikim veseljem in pričakovanjem romalo vodstvo Frančiškovih otrok in mladine, ki si je na svoji strokovni ekskurziji ogledalo tudi San Giovanni Rotondo, kjer je deloval sv. pater Pij.

Veselje in radost pa na žalost nista prisotna povsod po svetu, saj nasilje, trpljenje in revščina v mnogih predelih sveta udrihajo po ljudeh. Proti temu se skušajo boriti na različne načine, poskusimo tudi mi – s preprostim vprašanjem: »Kdo je pa moj bližnji?«

Odgovor sv. Frančiška je bil jasen – vse stvarstvo mu je bilo blizu. Kako pa mi znamo sodelovati s svojim okoljem, z ljudmi, … ?

Ob koncu bi se rad zahvalil vsem, ki ste kakorkoli podprli izhajanje revije v minulem letu, priporočam pa se za podporo tudi v prihodnje. Bog povrni!

Naj nas skrivnost Jezusovega učlovečenja napolni z veseljem in močjo, da bomo mogli v tem svetu biti dobri in dejavni v medsebojni ljubezni in spoštovanju!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo lahko prelistate tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.