Dež in toča in sonce in …

Prejšnji petek, pet minut pred dvanajsto, se je na glavni želežniški postaji v Kamniku zbrala gruča oranžnosrajčnikov. Začela se je Taborna šola metode PP za skavtske voditeljice in voditelje.1

Metoda PP temelji na poti, skupnosti in služenju, tokrat je bil povdarek na poti in smo tako poleg osvajanja različnih veščin vodenja skupine mladostnikov osvajali tudi kilometre poti in višinske metre.

Pot nas je vodila od Kamnika prek Mekinj do vasice Gozd, kjer smo prvivč prespali. Vmes nas je ujel dež in toča in sicer ravno takrat, ko smo počivali pod streho sredi gozda. Med posameznimi etapami hoje smo imeli tudi izobraževanje o različnih veščinah, tehnikah in metodah vodenja.

Naslednji dan smo se spet vzpenjali prek Črnivca do Menine planine. Tokrat nismo bili mokri od dežja ampak od žgočega sonca. Med potepanjem po Menini planini smo si morali narediti tudi bivake za prenočevanje. Pri tem smo se morali kar potruditi, saj je že zvečer začelo deževati. Tako je v vodo padlo tudi načrtovano opazovanje zvezd na nebu in smo se morali zadovoljiti z zvezdnimi kartami.

Sledil je spust v Tuhinjsko dolino pri katerem smo spet občutili dež in točo in bliskanje pa tudi strele so bile prav blizu nas … Vendar smo srečno prišli do Zgornjega Tuhinja, kjer smo tudi prenočili.

Od tam smo pot nadaljevali do Snovika, kjer smo po puščavi prespali na seniku. Naslednje dan smo preko Znojil prišli do Nevelj pri Kamniku, kjer smo z raznimi preskušnjami tudi zaključili taborno šolo.

Rdeča nit našega potovanja je bila pot Jezusa in njegovih dvanajsterih apostolov. Bili smo poklicani slediti mu in šli z njim preko raznličnih preskušenj prek križa in groba v novo življenje – življenje voditeljev, odgovornih in zvestih.

__________________________
  1. PP je kratica, ki označuje popotnike in popotnice – to je skavte v starosti od 16 do 21 let. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.