Kako očistiti Slovenijo v enem dnevu?

Po mailu sem dobil spodnje sporočilo:

Moja sodelavka Tamara pravi: Letos julija sem na seminarju na Finskem imela možnost spoznati idejnega vodjo ter nekaj Estoncev soorganizatorjev te (beri spodaj) neverjetno uspešne akcije! Verjamem, da tudi Slovenci zmoremo kaj podobnega! Let’s do it!

Tretjega maja 2008 so Estonci izvedli najbolj ambiciozno prostovoljsko akcijo vseh časov. Zadali so si, da bodo državo očistili vseh divjih odlagališč in to v enem samem dnevu. Zbralo se je več kot 600 prostovoljcev in pripravilo promocijsko kampanjo, ki je prepričala več kot 50.000 Estoncev, da so stopili skupaj in na dan akcije očistili Estonijo odpadkov. Njihova zgodba je inspiracija tudi za vse nas. V Sloveniji se ustanavlja tim, ki bo ponovil to veliko zgodbo, na pomlad 2010. Vendar pa nam ne more uspeti brez tvoje pomoči.

Potrebujemo ljudi kot si ti, ki bi postali naši partnerji. Prav vsakdo od nas ima določeno znanje, ki nam bo pri pripravi te velike akcije lahko v pomoč. Pridruži se nam! V priponki je članek o akciji, ki so jo izvedli Estonci, spodaj pa link do filmčka. Poglejte si ga ! Res neverjetno, kaj pomeni posameznik, ko se združijo moči…

Tudi mi lahko ponovimo to zgodbo!

Poglej si video:

..pa pošlji še komu!!!

Če bi se rad/a pridružil/a skupini prostovoljcev, lahko pišeš kar na 5raholc@gmail.com.

Share

1 thought on “Kako očistiti Slovenijo v enem dnevu?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.