Najboljša politika

Gospod naj ti podari mir!

Junijska vročina je nadoknadila vse pomanjkanje toplih sončnih žarkov v mesecu maju in naznanila dolgo vroče poletje. S poletjem je prišlo tudi občutno izboljšanje epidemiološke slike koronavirusa, vendar ostanimo pozorni in dosledni pri upoštevanju vseh ukrepov.

V četrti številki revije Brat Frančišek je v rubriki Frančiškova duhovnost predstavljeno razmišljanje minoritskega provincialnega ministra p. Igorja Salmiča o petem poglavju »Najboljša politika« okrožnice papeža Frančiška Vsi smo bratje, v katerem papež predstavlja eno od najbolj dragocenih oblik ljubezni, ker je v službi skupnega dobrega.1

Kateheze OFS nam tokrat spregovorijo o celostni ekologiji, da bi čimbolj omejili osebno porabo ter bi mogli bolje deliti duhovne in materialne dobrine z brati in sestrami, posebno z najbolj ubogimi.

Ob obletnici Vodila OFS še naprej členimo sedanje vodilo, tokrat pa je na voljo tudi prvotno vodilo izpred 800 let, ter razmišljanje, kako lahko živimo njegove vrednote še danes.

Ne spreglejte pogovora s kapucinskim bratom Jožkom Smukavcem, ki je med kapucini odgovoren za Frančiškov svetni red.

Med znanimi člani OFS bomo srečali Elizabeto Portugalsko, ki je v svoji nesebični ljubezni in krščanskem usmiljenju skrbela tudi za nezakonske otroke svojega moža, ki se je na koncu ob njenih molitvah in zgledu tudi sam spreobrnil.

V rubriki Žetev, ki povezuje vse člane Živega rožnega venca, najdete nove spodbude p. Krizostoma Komarja OFM in razmišljanje Berte Golob.

Svetodeželska rubrika prinaša nadaljevanje razmišljanja p. Frédérica Mannsa OFM o romanju ter vabilo na romanje v Sveto deželo in v Assisi, Greccio in La Verno.

Tokratne Pozabljene spretnosti nam obudijo spomin na t.i. Babičino pecivo.

Naj vas v teh vročih poletnih dneh večkrat spremlja osvežilen piš vetra!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.