Tujec na cesti

Gospod naj ti podari mir!

Lanski postni čas nam je v obliki protikoronskih ukrepov prinesel nenadejano odpoved velike večine vsega dogajanja. Takih odpovedi do takrat nismo bili navajeni. Ves svet se je za nekaj tednov skorajda ustavil. Zaradi virusa. Zločesti virus sicer še vedno lomasti po vsem svetu, vendar je človeštvo že iznašlo različna cepiva, ki bodo ustavila širjenje virusa.

Za boj zoper virus greha vsako leto obhajamo postni čas, ki nas spomni na Jezusovo žrtev – učinkovito cepivo zoper greh. Odpovejmo se grehu, odločimo se za Ljubezen!

Tokratna številka revije Brat Frančišek nam v rubriki Frančiškova duhovnost prinaša razmišljanje kapucina br. Luka Modica o drugem poglavju okrožnice papeža Frančiška Vsi smo bratje, ki spregovori pod naslovom Tujec na cesti.1

Kateheza OFS nam v luči skrbi za skupni dom spregovori o vprašanju sestre vode, ki mnogo koristi ponižna, dobra in čista.

Za nami je tudi tradicionalno srečanje obeh goriških bratstev OFS, tokrat zaradi znanih razlogov malo drugače.

Med znanimi člani Frančiškovega svetnega reda bomo spoznali blaženega Petra iz Siene, ki je imel dar, da je govoril le o stvareh, pri katerih je poznal vzrok.

Mineva 210 let od prihoda bratov frančiškanov na Kostanjevico v Novi Gorici, svež pa je še spomin na pred letom umrlega p. Leopolda Grčarja, ki je močno zaznamoval mnoge brate in sestre OFS.

Ne spreglejte Žetve, ki ponuja razmišljanje ob desetki rožnega venca.

O pomenu vode bi gotovo imeli veliko povedati tudi vsi, ki so zaradi projekta Studenci za Afriko prišli do pitne vode v svojem kraju.

Dogajanje minulega leta je močno zaznamovalo tudi življenje v Sveti deželi, preberite intervju s kustosom Svete dežele p. Francescom Pattonom OFM.

Vsem bralkam in bralcem želim poglobljen postni čas in umirjeno pripravo na Veliko noč Jezusovega vstajenja!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.