Sence zaprtega sveta

Gospod naj ti podari mir!

Božični prazniki in vstop v novo leto so bili zaznamovani z epidemiološkimi ukrepi, ki so onemogočali sproščeno vzdušje. Še pred enim letom si nihče ni predstavljal, da bo minulo leto 2020 tako »čudno«. Pa smo se vendarle nekako prebili tudi skozi to. Morda nam je bilo v pomoč, da smo v reviji Brat Frančišek razmišljali o različnih odnosih (do Boga, do sebe, do družine, do bratstva, do sodelavcev) in na ta način okrepili svoje zavedanje o pomenu dobrih in trdnih medsebojnih vezi, ki so bile v času korona izolacije na veliki preizkušnji oddaljenosti oz. velike bližine.

Letošnja rdeča nit naše revije pa bo okrožnica papeža Frančiška Vsi smo bratje. Vsaka številka nam bo prinesla razmislek ob posameznih poglavjih okrožnice in nam pomagala oblikovati pristop k posameznim tematikam.1

Tokrat je pred nami uvod in prvo poglavje, ki je naslovljeno »Sence zaprtega sveta«, ob odlomku pa je razmišljal Stanko Šorli OFS. Ne spreglejte tudi predstavitve Bonaventurinega Drevesa življenja in 800 let plezanja po njem, ki ga je prevedel br. Jan Dominik Bogataj OFM.

Kateheze OFS bodo v tem letu zajemale iz okrožnice Hvaljen, moj Gospod, tokrat o skrbi za skupni dom.
Dogajanja in srečanj v živo v zadnjih mesecih ni bilo, lahko pa v reviji najdete nekaj utrinkov iz dveh virtualnih srečanj za OFS – Frančiškovo obhajanje božiča in za FRAMO – Zorenje.

Kljub temu, da morda že dolgo niste bili v Assisiju, pa najdemo tudi nekaj koščkov asiških odstiranj in molitve.

Če imate še kaj jabolk, se lahko preizkusite v pripravi prav posebnega jabolčnega štrudlja, za katerega je priskrbel recept br. Tomaž.

V kolikor vas branje naše revije veseli in napolnjuje z novimi spoznanji, bomo veseli tudi vaše finančne podpore za nemoteno izhajanje in pokrivanje stroškov tiska in poštnine. Bog povrni!

Ob novem letu vam poleg lepih želja želimo tudi blagoslova in zdravja!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.