Odnos do samega sebe

Gospod naj ti podari mir!

Še vedno se nahajamo v času, ki ga v novejši zgodovini še nismo doživljali. Čas izolacije zaradi koronavirusa je na glavo postavil vse dosedanje predstave o marsikaterem področju življenja. Tudi v življenju Cerkve smo se morali prilagoditi. Sv. maše se obhajajo brez udeležbe ljudstva, razen prek sodobnih medijev obveščanja (radio, TV in internet). Je pa ta čas izolacije pripomogel h globljemu premisleku o sebi, o naših medčloveških odnosih in h poglobitvi vere. O odnosu do samega sebe bo spregovorila tudi ta številka revije Brat Frančišek.1

V rubriki Frančiškova duhovnost nam bo kapucinski br. Štefan Kožuh predstavil odnos do samega sebe, frančiškanski br. Miran Špelič pa sv. Frančiška in prenovo Cerkve.

Naša evangelizacija nam prinaša novo katehezo o odnosu do samega sebe in predstavi božjo služabnico Pauline Marie Jaricot, ki je ustanoviteljica Živega rožnega venca. Mimogrede, v pripravi je nova rubrika, ki bo namenjena vsem članom ŽRV.

Še naprej razčlenjamo vodilo OFS, tokrat 17. člen, ki govori o družini.

Rubrika OFS nam predstavlja razpis natečaja za nov logotip OFS Slovenije in utrinek s prvega mednarodnega srečanja duhovnih asistentov OFS, ki se ga je iz Slovenije udeležil minoritski p. Danilo Holc. Povabljeni smo tudi k darovanju za hišo ostarelih, med znanimi člani Frančiškovega svetnega reda pa spoznamo sv. papeža Janeza XXIII.

V nadaljevanju nam rubrika Iz naših družin pokaže tradicionalno goriško srečanje ob jaslicah v duhu sv. Frančiška, v Tolminu obhajajo 100-letnico KB OFS, na Brezjah pa so imeli volilni kapitelj OFS.

Iz Frančiškovih logov (revij) nam razgrne revijo Vox Franciscana in nekaj zanimivih utrinkov.

O daru spolnosti lahko berete v rubriki Mladi Frančišku, seveda pa je branje namenjeno tudi starejšim.
V rubriki Pravičnost in mir se tokrat srečamo z odnosom OFS do finančne odgovornosti.

Sledi še nekaj rožic sv. Frančiška, svetodeželska rubrika pa spominja na romanje ob 110 letnici vseslovenskega romanja v Sveto deželo, ki je potekalo februarja 2020 pod vodstvom nadškofa msgr. Stanislava Zoreta.

Razvedrilo obuja pozabljene spretnosti, tokrat pripravo mila iz milne osnove in iz koščkov mila, ki so ostali po uporabi. In seveda nagradno igro.

Vsem želim, da bi ostali zdravi!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.