Odnosi v Sveti Trojici

Gospod naj ti podari mir!

Vstopili smo v novo leto, jaslice nas spominjajo na božično praznovanje, vreme pa nekako ne najde pravega koledarja. Pa pustimo vreme ob strani, saj je važno, da nas v življenju ne greje samo sonce, ampak tudi topli medsebojni odnosi, mraz pa naj ne veje iz družinskega zavetja, ampak naj brije po pokrajini.

V letošnjem letu bomo v reviji Brat Frančišek1 razmišljali o odnosih. V prvi številki se bomo dotaknili odnosov v Sveti Trojici. Vabim k branju razmišljanja o Sveti Trojici, ki ga je pripravil br. Miran Špelič OFM, velik poznavalec cerkvenih očetov in predavatelj na Teološki fakulteti.

V rubriki Naša evangelizacija boste našli OFS katehezo o izvoru in zgledu odnosov v Sveti Trojici, predstavljena pa je tudi karmeličanka sv. Elizabeta presvete Trojice, ki si zaradi ljubezni do Boga zase ni mogla predstavljati drugačnega življenja kakor v popolni posvetitvi Sveti Trojici.

Rubrika Členimo vodilo nam prinaša razmišljanje Mojce Špende OFS o 23. členu.

Da boste mogli rasti v dobrem odnosu do Boga, je potrebno delati na sebi. V pomoč so tudi redne letne duhovne vaje, ki bodo konec februarja pod vodstvom br. Primoža Kovača OFMCap potekale v Vipavskem Križu.

Tudi lepi spomini pripomorejo h gradnji medsebojnih odnosov, v rubriki Iz naših družin si zato lahko ogledate nekaj utrinkov s srečanja Duha Assisija, ki je bilo konec oktobra na Brezjah, pokukate pa lahko tudi v Vipavski Križ in na Kurešček.

V odnosu do drugih narodov in verstev so gotovo najbolj na mestu besede misijonarjev, ki se vsakodnevno srečujejo z njimi. Preberite prispevek s. Mojce Korošec FMM, ki deluje v Egiptu.

V svetodeželski rubriki nam zastavljajo vprašanje, Zakaj romati v Sveto deželo? Poglejte!

Bralke se boste verjetno strinjale, da je za gradnjo odnosa pomemben element tudi šopek rož. V zimskem času je priljubljeno tudi posušeno cvetje – več o tem pa v Razvedrilu pri Pozabljenih spretnostih.

Želim vam vse dobro v novem letu!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.