KARITATIVNI SVETNIKI

Gospod naj ti podari mir!

Indijansko poletje se je čez praznike na hitro umaknilo in deželo prepustilo hladnejšim vetrovom in jesenskemu dežju. Spet smo segli po toplejših oblačilih in obutvi ter se ozirali v nebo z vprašujočimi pogledi glede morebitnega snega.

Mesec november ni namenjen samo molitvi za umrle, ampak v sebi skriva tudi teden zaporov in teden Karitas, v čemer prepoznamo elemente telesnih in duhovnih del usmiljenja. V tokratni številki revije Brat Frančišek1, se bomo srečali s svetniki, ki so označeni kot karitativni delavci.

Zavetnica OFS je sv. Elizabeta Ogrska, ki je znana tudi po svoji karitativni razsežnosti. O njej je razmišljala Doroteja Emeršič OFS.

Poleg sv. Vincencija Pavelskega je sozavetnik Karitas tudi novejši svetnik sv. nadškof Oscar Romero, ki je sicer umrl mučeniške smrti. Več o njem in o božjem služabniku Andreju Majcnu najdete v rubriki Naša evangelizacija.

Nova rubrika v reviji je Členimo Vodilo, kjer je na kratko razložen določen člen Vodila. Za razlage skrbi Mojca Špende OFS, tokrat pa je predstavljen 5. člen.

Rubrika OFS nam prinaša utrinke z Narodnega srečanja svetov krajevnih bratstev OFS, ki je potekalo pri sv. Petru v Ljubljani. ne spreglejte tudi pogovora z bratsko animatorko Gordano Gašperlin OFS iz Maribora. Med tokratnimi znanimi člani Frančiškovega svetnega reda pa je predstavljena sv. Mati Marjeta, mati sv. Janeza Boska.

V nadaljevanju lahko najdete še nekaj zanimivih prispevkov, med njimi gotovo zapis v rubriki Pravičnost in mir, ki govori o srečanju med Frančiškom in sultanom.

Svetodeželska rubrika zopet prinaša kar nekaj povabil na različna romanja v Sveto deželo in po Evropi.

V Razvedrilu pa najdete navdih za vezenje in tako izurite še kakšno novo spretnost. Seveda vas čaka tudi nagradna izpolnjevanka.

Ob prihajajočih božičnih praznikih pa želim vsem bralkam in bralcem obilo miru in blagoslova!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.