VZGOJITELJI

Gospod naj ti podari mir!

Čas dopustov in počitnic je minil, morje in hribe pa bomo zopet zamenjali za različne vzgojno-izobraževalne ustanove in druge delovne obveznosti. Mesec september prinaša začetek šolskega in katehetskega leta, v oktobru pa s predavanji začnejo tudi na akademski ravni. Žal se vedno bolj izgublja vzgojni vidik izobraževalnih struktur. Vendarle pa vzgojni procesi niso samo del izobraževanja, ampak je to tudi naša vsakodnevna skrb. Tudi pri svetnikih poznamo t.i. vzgojitelje, ki so s svojo držo, spisi in učenjem v rast in spodbudo ne samo svojim sodobnikom, ampak tudi v današnjem času.

V tokratni številki revije Brat Frančišek1 bomo spoznavali svetnike – vzgojitelje.

V rubriki Frančiškova duhovnost je zapis o svetniški vzgoji pripravil minoritski provincialni minister p. Igor Salmič, ki je dolga leta deloval v eni od minoritskih mednarodnih vzgojnih hiš.

Tokratna kateheza OFS nam predstavlja svetniškega kandidata Janeza Frančiška Gnidovca, ki je s svojim življenjem in osebnim zgledom vzgajal vse okoli sebe.

V nadaljevanju bomo srečali Cvetko izpod Čavna in se seznanili z materjo sv. Marije Goretti.

Rubrika Iz naših družin nam približa dogajanje in različna praznovanja po širni slovenski deželi. Preberite o biserni maši dolgoletnega duhovnega asistenta p. Filipa Rupnika OFM, ki je ob jubileju prejel posebno plaketo.

Pokukali smo tudi v tujino in izbrskali nekaj dogodkov, ki jih predstavlja rubrika Iz Frančiškovih logov.

Kako pomembna je dobra vzgoja priča življenje zakoncev Martin, staršev sv. Male Terezije.

Praznovanje 800-letnice prisotnosti manjših bratov v Sveti deželi se počasi poslavlja, še vedno pa se lahko podate na romanje in tako naredite nekaj zase.

V Razvedrilu pa še nekaj pozabljenih spretnosti v izogib jesenskim zdravstvenim tegobam in nagradna osmerosmerka.

Vsem želim lepo praznovanje sv. Frančiška!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.