Pri Porciunkuli

Gospod naj ti podari mir!

»Ko je bil blaženi Frančišek že poln milosti Svetega Duha, je iz gozda, ki je obdajal Porciunkulo in v katerega so hodili pogosto molit, poklical k sebi šest omenjenih bratov in jim prerokoval prihodnost. Rekel je: “Predragi bratje, premišljujmo svojo poklicanost! Bog nas je poklical v svojem velikem usmiljenju ne samo za naše rešenje, ampak za rešenje mnogih. Iti moramo po svetu in moramo bolj z zgledom kakor z besedo opominjati ljudi, naj delajo pokoro za svoje grehe in naj se spominjajo božjih zapovedi. Ne bojte se, ker ste na videz majhni in nevedni! Raje pogumno oznanjujte pokoro s preprostimi besedami! Zaupajte v Boga, ki je svet premagal! Po svojem Duhu bo govoril po vas in v vas, da bi opominjali vse, naj se spreobrnejo k njemu in izpolnjujejo njegove zapovedi. Naleteli boste na nekatere verne, krotke in blage ljudi, ki bodo radostno sprejeli vas in vaše besede; še več bo drugih, nevernih, prevzetnih in bogokletnih, ki bodo zasramovali vas in to, kar boste govorili. Pripravite se torej, da boste vse to potrpežljivo in ponižno prenašali v svojih srcih!”« (Legenda treh tovarišev, 36).

[singlepic id=4 w=320 h=240 float=left]Besede sv. Frančiška so aktualne tudi danes. Vedno znova smo poslani, da s svojim zgledom, s svojim življenjem in oznanjevanjem, ljudem približujemo podobo Boga.

In kakšen je odziv na naše pričevanje? Ali smo Jezusove priče? Ali s svojim življenjem kažemo, kako nas Bog ljubi?

Vztrajajmo in si prizadevajmo, da bomo s svojim življenjem in delom v tem svetu prepoznani kot tisti, ki želimo po zgledu sv. Frančiška narediti svet boljši.

K temu nas usmerjajo tudi prispevki v pričujoči številki revije Brat Frančišek,1 ki med drugim prinaša tudi zaključke z minulega generalnega kapitlja FSR.

Obenem bi se rad zahvalil vsem, ki ste podprli izhajanje naše revije s prostovoljnimi prispevki. Bog vam povrni!

Vse dobro!

__________________________
  1. V spletni obliki jo najdete tukaj. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.