Cerkveni učitelji

Gospod naj ti podari mir!

Kazalo je že, da letos poletja ne bo, pa je mesec junij pokazal svojo sončno plat. Obilne padavine je zamenjalo obilje sonca, no ja, popoldne se pojavi še kakšna nevihta, tudi s točo. Razlog več, da svoje delo in življenje posvečujemo Gospodu in se priporočamo nebeškim zavetnikom. V juliju in avgustu goduje nekaj »naših« svetnikov, naj med njimi omenim sv. Bonaventura, saj bo tokratna številka revije Brat Frančišek1 govorila o svetnikih – cerkvenih učiteljih.

V rubriki Frančiškova duhovnost preberite razmišljanje kapucina p. Metoda Benedika o cerkvenih učiteljih in predavanje br. Štefana Kožuha o Poklicanosti, ki ga je imel na aprilskem študijskem dnevu v Ljubljani.

Kateheza OFS nam tokrat predstavlja božjega služabnika dr. Antona Strleta, ki bi ga glede na njegovo znanstveno teološko delo lahko uvrstili na seznam cerkvenih učiteljev. Ne spreglejte tudi znanega člana OFS: tokrat je predstavljen Giovanni Pierluigi da Palestrina.

Rubrika Iz naših družin nam prinaša utrinke iz volilnih kapitljev KB OFS in praznovanja slovesnih obljub.
Za mlajše bralce, pa tudi za vse ostale, bo gotovo zanimivo branje v rubriki Frančišek za mlade, kjer je predstavljen blaženi najstnik Carlo Acutis.

Trideset let že deluje Franciscans International, ki si prizadeva na področju pravičnosti in miru in prinaša Frančiškovo misel v Organizacijo združenih narodov.

In če želite strniti svoje misli v pisano besedo, lahko izdelate svojo lastno knjigo. Kako? Poglejte v Pozabljene spretnosti.

Želim vam sproščene počitniške dni!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.