Sveti pastirji

Gospod naj ti podari mir!

Trdno smo že zakorakali v velikonočni čas in vstopili v Marijin mesec maj. V imenu meseca ni več črke »R«, zato lahko že sedimo na tleh in bosi tekamo po cvetočih travnikih, nabiramo pisano cvetje in poslušamo ptičje petje. Kot pastirji na paši.

O pastirjih bo tekla tudi beseda v tokratni številki revije Brat Frančišek,1 namreč o svetnikih, ki so opravljali pastirsko – voditeljsko službo.

Svoj pogled na pastirsko službo nam bo v rubriki Frančiškova duhovnost predstavil p. Stane Zore OFM, ljubljanski nadškof metropolit.

Rubrika Naša evangelizacija nam prinaša katehezo OFS o mislecu in škofu Antonu Mahniču ter predstavitev Habsburškega para Karla in Cite izpod peresa zgodovinarja dr. Martina Beleta.

V nadaljevanju je predstavljen znan član OFS, tokrat vojak, romar in puščavnik John Randal Bradburne. Ne prezrite tudi zapisov o duhovnih vajah OFS, ki so potekale v Piranu in Nazarjah, kjer smo razmišljali o daru dialoga.

V rubriki Iz naših družin smo se pogovarjali z Edo Palčič OFS, najdete pa tudi utrinek z volilnega kapitlja KB Šiška. Močan vtis pa pusti tudi življenjska pot pokojne s. Mare Vampelj FMM, ki je dočakala skoraj 107 let.

Svoj boj za Kristusov evangelij nam v rubriki Pravičnost in mir predstavlja misijonarka v Braziliji s. Ana Slivka FMM, ki deluje med različnimi oblikami revščine in uboštva.

Svetodeželska rubrika pa nam predstavi prve frančiškane v Sveti deželi in nas vabi na različna romanja.

Ne pozabimo na Pozabljene spretnosti, kjer se bomo srečali s Kapljicami sestre Cite.

Vsem bralkam in bralcem želim mnogo priložnosti za »tekanje po cvetočih travnikih«!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.