Svetniško devištvo

Gospod naj ti podari mir!

Pomladne dnevne temperature minulih tednov so pri marsikom vzbudile hrepenenje po snegu in mrazu, ki ga letos v naših krajih nismo dosti okušali. Pa vendar prihaja pomlad, ki predstavlja pomembno vlogo pri brstenju in rasti v naravi. Da le ne bo pozebe.

Tokratna številka revije Brat Frančišek1 nam bo približala svetniško devištvo, način življenja, ki sicer »ustavi pomlad« v človeškem telesu, pa vendar omogoča materinstvo in rast. O devištvu sta pisali s. Ivanka Tadina ŠSSFKK in s. Metka Kos FMM.

Kateheza OFS nam predstavlja Mariborčanko Cvetano Priol, Malo cvetko slovenske svetosti. Srečali pa se bomo tudi z bl. Chiaro Luce Badano, najstniško svetnico.

V mesecu marcu bomo šli iz Pirana v Nazarje, saj bodo duhovne vaje OFS v Piranu in v Nazarjah. Poglobili se bomo v DIALOG med Frančiškom in sultanom.

Tokrat smo se pogovarjali z Marjetko Birk OFS, ki jo vsi poznamo, pa vendar lahko najdemo kaj, česar še ne vemo o njej.

V začetku meseca marca bo imela duhovne vaje tudi FRAMA (Frančiškova mladina). Zbrali se bodo pri Sv. Trojici v Halozah in si oblekli ponižnost.

Ne spreglejte zanimivega zgodovinskega pregleda o Frančiškovem srečanju s sultanom, ki ga je prevedla Valentina Ščuka OFS.

Želim vam umirjen vstop v postni čas in dobro pripravo na Velikonočno veselje!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.