Čudeži

Gospod naj ti podari mir!

Čudeži se dogajajo!

Vsakdo je že doživel nerazložljivo pomoč ali dogodek, ko so se uredile prej nerešljive zadeve. Doma ali v šoli, v službi ali na dopustu, v mladosti ali v starosti, na cesti ali med spanjem … preprosto se nekaj zgodi, ne da bi na to imeli kakršen koli vpliv. No ja, v molitvi smo se dotaknili tega problema. In je bil rešen. Več o čudežih svetnikov v nadaljevanju.

Podrobneje bomo spoznali že poznanega svetnika oziroma blaženega: škofa Antona Martina Slomška, ki naj nam izprosi narodno zavest in kulturno omiko.

Za jesen je sklican volilni kapitelj OFS, ko bodo izbrani novi člani narodnega vodstva OFS. Molímo in prosímo, da bi kapitularji izbrali modro in pogumno vodstvo.

Med znanimi člani OFS se tokrat srečamo z neznano bl. Angelo Salawa, ki je živela v preprostosti in ponižnosti. V molitvah se lahko obrnemo nanjo, da bi prosila pri Gospodu za našo lastno preprostost in ponižnost.

Za nami so duhovne vaje OFS v Piranu, med nami pa deluje tudi duhovniško bratstvo OFS, ki je izvolilo novo vodstvo. Poglejte utrinke v rubriki »OFS«.

»Iz naših družin« nam prinaša obilje odmevov s kapitljev in obljub z vseh koncev domovine.

Frančiškova mladina se je oglasila z obiska na hrvaškem narodnem srečanju FRAME v Metkoviću in s svojega Festivala FO&FRAMA, ki je bil letos v Slovenski Bistrici. Živahno pa je tudi v Sostrem.

Svetodeželska rubrika prinaša utrinke z obiska kustosa Kustodije Svete dežele in občnega zbora DPSD.

V »Razvedrilu« pa najdete še eno pozabljeno spretnost: kvačkanje. Seveda ste vabljeni tudi k napenjanju možganov pri nagradnem okvirju.

Želim vam umirjene in čudežev polne počitniške dni!1

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.