Mučeništvo

Gospod naj ti podari mir!

Letos mineva 73 let od krvoločnih povojnih pobojev, ko so mnogi izgubili življenje samo zato, ker so bili zavedni Slovenci ali uspešni trgovci oz. podjetniki ali pa so s svojim krščanskim življenjem bili komu v napoto. Med njimi je bilo veliko mučencev.

V našem spoznavanju svetništva se bomo srečali z mučeništvom. Poseben vidik mučeništva lahko vidimo pri sv. Maksimilijanu Kolbeju, ki ga je predstavil minoritski p. Danilo Holc.
Spoznali bomo tudi mučenca bl. Lojzeta Grozdeta, ki je bil že v rani mladosti ubit zaradi ljubezni do Kristusa.

Preberite zaključke z generalnega kapitlja OFS, ki je novembra potekal v Rimu in jih je prevedla in uredila Doroteja Emeršič OFS. Predstavljeni so bili že mnogi znani in manj znani bratje in sestre OFS, tokrat nam bo predstavljena pesnica, prevajalka, pedagoginja in pisateljica Zdenka Serajnik OFS. V pogovoru pa se bomo srečali z zakoncema Zupančič OFS iz Sostrega.

V rubriki Iz naših družin si preberite utrinke iz srečanja svetov PB LJ in kapitlja v KB Otlica ter dogajanja ob 40-letnici vrnitve sester klaris v Slovenijo.

Pravičnost in mir nam predstavlja pogovor s Špelo Pahor, prostovoljko, ki je okrogel mesec dni preživela v Etiopiji.

Svetodeželski del nam predstavlja zgodovino kolesarskih podvigov Društva prijateljev Svete dežele in kratek potopis iz Kirgizistana.

Med tokratnimi Pozabljenimi spretnostmi se bomo spomnili na izdelovanje unikatnih voščilnic, ki nam jih predstavlja Silva Valič OFS.

Želim vam prijetno branje!1

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.