Pričevanje svetnikov

Gospod naj ti podari mir!

Kazalo je, da letošnja zima ne bo nič kaj bela, pa se je vendarle ohladilo in nasulo dobršno mero snega, ki je pobelil našo deželo od severa do juga in od vzhoda do zahoda. Sneg poskrbi, da se zemlja spočije in si nabere moči za novo setev, ki bo nastopila čez nekaj mesecev. Ob začetku postnega časa smo bili posuti s pepelom, da bi tudi mi pripravili svoja srca za Jezusov odrešenjski dar. Povabljeni in spodbujeni smo bili, da se spreobrnemo in verujemo evangeliju, da s svojim vsakdanjim življenjem pričujemo za Jezusa Kristusa.

V tokratni številki revije Brat Frančišek1 bomo razmišljali o pričevanju svetnikov in se pobliže srečali z božjim služabnikom Antonom Vovkom.

Odlično orodje za rast v svetosti je tudi udeležba na duhovnih vajah. Pripravljene so na različnih lokacijah, za »stare« in mlade.

V svetodeželski rubriki bomo tokrat spoznali Elizabeto Fjodorovno Romanovo (1864–1918), spreobrnjenko – novo svetnico in mučenka Ruske pravoslavne cerkve.

Med Pozabljenimi spretnostmi se bomo seznanili z lončarsko obrtjo, da bi tudi mi, kot glina, bili voljni v rokah Oblikovalca.

Ob koncu bi se rad zahvalil vsem, ki podpirate izhajanje naše revije, novo številko transakcijskega računa pa najdete v kolofonu revije.

Želim vam poglobljen postni čas in doživeto Veliko noč!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.