Uboštvo

Gospod naj ti podari mir!

Veter sprememb ponavadi zaveje jeseni, letošnja pomlad pa je glede tega naredila izjemo. V uredniškem odboru revije BF bom odslej vodil ekipo sodelavcev vaš stari znanec br. Janez Papa OFM. Pred leti sem se že kalil v uredniški vlogi naše in vaše revije, tako da to vlogo sprejemam z nekaj več gotovosti kot prvič. Hkrati se zahvaljujem dosedanjemu glavnemu in odgovornemu uredniku br. Jerneju Kurinčiču, ki je pet let krmaril barko revije Brat Frančišek.1

Tema pričujoče številke revije govori o uboštvu. Slovenska beseda že sama po sebi razloži pomen – biti v Bogu. Vse, kar imamo in znamo, prihaja od Boga. Zato smo povabljeni, da mu to preko ljudi, ki nas obdajajo, vračamo in da si ničesar ne prisvajamo.

Svoj pogled na uboštvo nam na slikovit način predstavlja kapucin br. Gregor Rehar, ki v svojem vsakdanu izkuša bogastvo uboštva.

Srečevanje z Gospodom v adoraciji je gotovo pomemben vidik v konkretnem življenju uboštva lastnega jaza in srečevanja z Njim v najsvetejšem zakramentu.

V nadaljevanju se bomo srečali z novim generalnim vodstvom bratov frančiškanov, pokukali pa bomo tudi v življenje mladih zakoncev, ki bosta spregovorila o svoji poti spoznavanja in medsebojnega iskanja.

Ob dvestoletnici rojstva sv. Janeza Boska velja omeniti, da je bil tudi on član Frančiškovega svetnega reda, o tem pa si boste lahko več prebrali v rubriki OFS, kjer vas čakajo tudi odmev na narodni tabor in vtisi udeležencev. Spoznali bomo osemdesetletnike, spregovorili pa nam bodo tudi mladi, ki so obhajali Festival FO&FRAMA.

V svetodeželskem delu se bomo seznanili z novicami iz Svete dežele, pred nami pa bodo tudi nadaljevanja treh potopisov (Slovenski camino, Baragova pot in Kelmorajn).

Drage bralke in bralci, prehod v poletje naj poleg sonca in vročine prinese tudi gorečnost za življenje in delo v Gospodovem vinogradu!

Br. Janez Papa

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.