Poletje

Gospod naj ti podari mir!

Stopili smo v poletje in s tem v čas vročine, dopustov, morja, gora, potepov … Šolarji se veselijo počitnic in brezskrbnih dni.
Je pa poletje tudi čas novih maš, romanj in duhovnih vaj.

Pogovor z letošnjim frančiškanskim novomašnikom br. Andražem si boste lahko prebrali v naslednji številki, v pričujoči pa ne bo manjkalo spodbud k veselju in upanju, ki nam jih je na duhovnem kapitlju v Kančevcih natrosil br. Stjepan Lice iz zagrebškega bratstva FSR.

Srečali se bomo tudi z veseljem in navdušenostjo naših misijonarjev, ki jim lahko pomagamo na različne načine: duhovno in materialno. Veseli bodo obojega.

revija BFV minulih letošnjih številkah revije Brat Frančišek smo se podrobneje srečali že z vsemi tremi Frančiškovimi redovi, sedaj pa so pred nami še druge redovne ustanove, ki izhajajo iz Frančiškove karizme. Tako se bomo seznanili z mariborskimi in s slovenjebistriškimi šolskimi sestrami ter s frančiškankami Marijinimi misijonarkami.

Življenje Frančiškovega svetnega reda po duhovnem kapitlju nikakor ni zamrlo, ampak je bilo polno dogajanja. V ospredju je gotovo narodni tabor FSR, ki je letos potekal v Ljubljani na Viču skupaj s festivalom Frančiškovih otrok in mladine, in sicer na prvo majsko soboto.

Mejnik v svojem delovanju so doživeli tudi Frančiškovi otroci in mladina, saj so konec maja obhajali volilni kapitelj in izvolili novo vodstvo. Vsem novoizvoljenim čestitamo in jim želimo uspešnega dela.

Za mano je prvo leto, v katerem sem se kalil kot glavni in odgovorni urednik, in upam, da vas pri tem nisem razočaral. Vesel sem vsake spodbudne pa tudi kritične besede, ki pripomorejo, da je revija Brat Frančišek1 še boljša in dobro sprejeta med vami. Naj bo tako tudi v prihodnje. Ob koncu bi se rad zahvalil vsem vam, drage bralke in bralci, ki podpirate to našo skupno revijo. Z letošnjim letom smo prešli od naročniškega plačevanja na prostovoljne prispevke in s svojimi darovi ste pokazali, da želite podpirati njeno izhajanje še naprej. Bog povrni za vse vaše darove! Vse dobro!

__________________________
  1. Celotno revijo lahko preberete tukaj. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.