Hosana!

https://www.fau.edu/freshmanadvising/images/thought_balloon_hmmmm_hg_clr.gif

Današnja cvetna nedelja počasi mineva, v mislih pa mi ostaja sporočilo. Pred 2000 leti so vsi vzklikali Jezusu in ga pozdravljali, nekaj dni kasneje pa so zahtevali njegovo smrt.

Ali smo danes kaj bolj stanovitni, ali pa tudi mi v roku nekaj dni popolnoma spremenimo svoje mnenje?

Ali sploh imamo svoje mnenje? To je zdaj vprašanje.

Če bi imeli svoje mnenje, ga ne bi spreminjali čez noč, ker smo pa velikokrat odvisni od javnega mnenja, nas veter hitro obrne, tok reke nas odplavi, ne mislimo več s svojo glavo … 

Na žalost smo danes velikokrat brez svojega mnenja.

In kako se rešiti iz tega vrtinca?

Začnimo razmišljati. S svojo glavo.

To pa ne pomeni, da moramo vedno znova odkrivati Ameriko. Ne. Presojajmo dognanja drugih, razločujmo njihove ideje, in, kot je rekel že sv. Pavel, kar je dobrega ohranimo (prim. 1 Tes 5,211 Tes 5,21
Slovenian: Slovenski standardni prevod (1997) - SSP

21 Vse preizkušajte in kar je dobro, obdržite.

WP-Bible plugin
).

Share

5 thoughts on “Hosana!

  1. 1tastar

    Ko sem bil 1tamal, sem na cvetno nedeljo nesel butaro, večjo od mene, na njej pa privezana jabolka, ker je bilo v tem času prepovedano prodajati pomaranče.

    Potomci pomarančeprepovedovalcev pa še danes vzklikajo HOSANA COMMUNISMUS in CRUCI DEXTRIS! :saint

  2. Trunto

    Glede na to, kam drvimo s tem potrošništvom in ultrakapitalizmom se ne obeta nič dobrega. Komunizem bo že spet prišel na velika vrata. Pa ne bo nikomur takrat več do smeha in zezancije na ta račun.

  3. ana od srca

    Mislim, da je vpliv množic zelo močan. Nas potegnejo za seboj kar hitro … In mnogokrat ni resnica samo na eni strani … Ni tako jasno vidna …
    A za primer križanja Jezusa … prav danes sem ponovno premišljevala to … kako je sploh mogoče … dobrega človeka, skoraj 100 % ljudi najbrž ve za njegovo doborto gajo križat – in osvobodijo morilca.
    Včasih podobno doživljam volitve … čisto drugačen izid, kot govori moja pamet. Vendar ni primerljivo z zločinom, ko nedolžnega človeka žrtvujejo … in za povrh osvobodijo Barabo.
    Vse dobro! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.