Leto družine

Gospod naj vam podari mir!
https://www.franciscan.org/JPIC/gfx/GetInformed_Feature1.jpg

Veselje božične skrivnosti
še vedno veje po naših domovih
in v srcu nam odmeva
Sveta noč, blažena noč …
tihota božične noči,
ki prerašča v prepevanje množice angelov:
Slava Bogu na višavah!

Jaslice po naših cerkvah in domovih nam skušajo vsaj malo pričarati vzdušje, v katerem je bila Sveta družina v tistih trenutkih, ko je bilo rojeno Dete – Jezus Kristus. Od takrat je vse drugače, vse se je začelo na novo, celo leta štejemo od takrat na novo.

Tudi letošnje novo leto nam je prineslo nekaj sprememb. Jeseni smo vstopili v pastoralno leto družine, s čimer bodo zaznamovane letošnje številke Brata Frančiška. Vsaka številka nam bo namreč predstavila delček velike Frančiškove družine.

BF-1/08V prvi številki1 so tako pred nami bratje prvega Frančiškovega reda: frančiškani, minoriti in kapucini. Vsak na svoj način predstavljajo svoje poslanstvo in delo, podobnosti in razlike, vsi pa izpričujejo željo po tesnejšem sledenju Jezusu Kristusu po zgledu sv. Frančiška. 

Prihodnje številke nam bodo prikazale življenje in delo še drugih Frančiškovih redov in skupnosti ter tako pripomogle k boljšemu poznavanju celotne Frančiškove družine in s tem tudi njegove karizme.

Spoznali bomo, da je Frančiškov zgled osvojil vse, da je vsakdo lahko po njem srečal Kristusa, ga oznanjal naprej in bil njegov glasnik.

S prihajajočim letom bomo revijo Brat Frančišek še bolj približali vsem vam, saj smo ukinili naročnino in vam revijo ponujamo brezplačno. Pri izhajanju nam seveda lahko pomagate s prostovoljnimi prispevki, ki jih odslej nakazujte na transakcijski račun Narodnega sveta Frančiškovega svetnega reda. Posamezna krajevna bratstva FSR in drugi večji odjemalci lahko prostovoljne prispevke nakažete skupaj in tako olajšate računovodsko delo in si zmanjšate stroške.

Za ta korak smo se v uredniškem odboru Brata Frančiška odločili, da bi še bolj izpričali zaupanje v božjo previdnost po zgledu sv. Frančiška in res vsem omogočili dostop do revije. Mnogo izvodov se brezplačno razdeli po naših bolnišnicah, da morejo biti tudi bolni in drugače preizkušani deležni duha sv. Frančiška.

Člani Društva prijateljev Svete dežele prispevate svoj delež za revijo že v okviru redne članarine, zato vam ni potrebno še posebej prispevati za revijo, veseli pa bomo vsakega vašega daru.

V prihajajočem letu tako vsem želimo obilo Božjega blagoslova in da bi vedno znali okoli sebe deliti radost in veselje.

Vse dobro!

__________________________
  1. Celotno revijo lahko preberete tukaj. []
Share

10 thoughts on “Leto družine

  1. 1tastar

    Mogoče boste pa na ta način lahko tudi frančiškani pišli do državnega denarja.

    Ustanovili boste vzgojno-varstveno družino za starše z več otroki. Starši bodo plačali samo za prvega otroka, za vse ostale pa država.

  2. 1tastar

    Tudi ti imaš cenzuro – administratorja. Komentar se objavi šele po odobritvi!

    Na mojih blogih dovolim vsakomur, da svinja, kot se mu zahoče!!!

  3. br. Janez

    @1tastar:
    Na blogu nimam cenzure, ne posebnega administratorja – to delo opravljam kar sam. Edina cenzura je nadomeščanje neprimernih besed z zvezdicami.

    Sem pa opazil da tvoji komentarji končajo v akismetovem košu in jih moram ročno odobriti. Sedaj me pa nekaj dni ni bilo pri računalniku. Ne vem pa zakaj se v akismetovih zankah znajdejo samo tvoji komentarji, saj nimaš nikakršnih povezav ali česa podobnega :hmm

  4. 1tastar

    No hudiča. Do sedaj sploh nisem vedel za AKISMET. Pa ga ne maram, hočem da preberem vse neumnosti. Samo tako tudi vse vem!!!

    Le mail mi vseh nekaj 100 reklam za viagro zmeče v poseben predal. Ampak ga moram vseeno pregledati. Se je že zgodilo, da mi je tja zabrisal kakšno resno sporočilo.

  5. 1tastar

    Aja, zakaj ravno jaz? Levičarska zarota. Jih prerad napadam z desnim krošejem!!! Verjetno bi me radi pregnali s Siola, ker njihove nedolžne otročiče včasih tudi kaj grešnega podučim.

  6. br. Janez

    @1tastar:
    Ne vem. Sem mislil, da gre za IP, pa je itak dinamičen…
    Slišal pa sem, da je siol zaradi spama na črni listi …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.