SPRAVA in SESTRA SMRT

Gospod naj ti podari mir!

Po s soncem obsijanem oktobru prihaja k nam novembrski čas, ki ga začenjamo z molitvenim spominom vseh naših rajnih. Frančiškova Hvalnica stvarstva nam v svojih zadnjih kiticah spregovori o spravi in odpuščanju, ki sta pomembna dejavnika pri poslavljanju s tega sveta. Nadalje sv. Frančišek Asiški poje o sestri smrti, ki je naša spremljevalka na poti v večnost.

V tokratni številki revije Brat Frančišek1 bo z nami razmišljal o spravi p. Tadej Strehovec OFM, ki se je v svojem študiju na področju bioetike in pri svojem delu večkrat srečal s problemi sprave in odpuščanja.

Skozi vse leto nas je s svojimi razmišljanji o Mariji bogatila s. Valentina Ščuka OFS, za kar se ji tudi na tem mestu zahvaljujem, verjamem da v imenu vseh bralcev in bralk. Zadnji duhovni spodbudi nam spregovorita o Materi Usmiljenja in o jaslicah.

Zagotovo bo zanimivo branje predavanje o služenju p. Martina Gašpariča OFMConv, ki ga je imel na srečanju svetov OFS.
Med znanimi brati OFS bomo tokrat srečali pomorščaka Vasca da Gama, ki je odkril pot okoli afriškega roga.

Preberite tudi kratko reportažo obisku generalnega ministra OFM br. Michaela Perryja in o zaobljubah OFS v Šiški in v Mariboru.

Za nami je tudi volilni kapitelj FRAME, ki je prinesel novo vodstvo Frančiškovih otrok in mladine, ki mu tudi na tem mestu izražamo čestitke in molitveno podporo.

Ne moremo tudi mimo pomembne obletnice prisotnosti v Sveti deželi, kjer že 800 let bratje frančiškani bdimo na d svetimi kraji.

Želim vam prijetno branje!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.