Brat ogenj

Gospod naj ti podari mir!

Poletje, sonce, vročina, požari v minulih tednih … vse to nam govori o moči brata ognja, ki mu je posvečena ta številka revije Brat Frančišek.1

Ogenj je tudi ena izmed podob Svetega Duha, ki vžiga srca verujočih, da bi znali in zmogli vztrajati v najrazličnejših preizkušnjah življenja. Gorečnost in zavzetost sta vrlini, ki ju dandanes mnogokrat pogrešamo pri kristjanih.

Svoj pogled na ogenj nam je zapisal gasilec iz Maribora Boris Popović, ki nam je v svojem zapisu odstrl različne pomene ognja in rokovanja z njim.

Letošnji študijski dan, ki ga pripravlja Frančiškovska konferenca, je spregovoril o okrožnici Laudato si’, kratek zapis o tem pa preberite v rubriki Naša evangelizacija. Tam najdete tudi razmišljanja o Mariji za mesec julij in avgust.

V rubriki Iz naših družin lahko preberete pogovor s šolsko sestro Uršo Marinčič, najdete pa tudi zapis o caminu in razmišljanje o »treh« Marijah.

Rubrika OFS nam prinaša utrinke z romanja novozaobljubljenih bratov in sester OFS v Olimje in pokrajinskega tabora OFS LJ v Šiški, spoznali pa boste še enega »znanega« člana OFS.

Pravičnost in mir je rubrika, ki vedno najde vsebino, saj se žal po svetu dogaja toliko nepravičnosti in vojn …

Letos mineva 800 let od začetkov frančiškanske navzočnosti v Sveti deželi. Preglejte tudi povabila na različna romanja blizu in daleč.

Želim vam prijetno branje!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.