Brat veter, zrak in vreme

Gospod naj ti podari mir!

Zimski mraz in severni vetrovi so se umirili, ozračje se segreva in v deželo nezadržno prihaja pomlad. Preden bomo v polnosti proslavili Življenje, smo bili še posuti s pepelom in smo stopili v sveti postni čas. Letos se je postni čas začel dokaj pozno, saj bo marčevska polna luna na Gregorjevo, to pomeni pred začetkom pomladi, in bo naslednji ščip šele v torek, 11. aprila, velika noč pa je vedno na prvo nedeljo po prvi spomladanski polni luni, torej letos 16. aprila.

Sicer pa v tokratni številki revije Brat Frančišek1 pozornost posvečamo 4. kitici Frančiškove Hvalnice stvarstva, ki opeva veter, zrak in vreme. Preberete lahko kratko razmišljanje vremenoslovca Andreja Pečenka.

Tudi v marcu in aprilu imate na voljo razmišljanji o Mariji, ki ju s pridom uporabite pri svojih srečanjih v krajevnih bratstvih OFS.

V rubriki Iz naših družin lahko najdete prispevke iz različnih koncev naše domovine: o srečanju ob jaslicah na Sveti Gori in o dogajanju v Vidmu pri Ptuju in v Dornavi.

Ne spreglejte sklica duhovnega kapitlja OFS, ki bo potekal od 31. marca do 2. aprila 2017 v Kančevcih.

Preberite tudi poročilo o srečanju pokrajinskega bratstva Ljubljana in pogovor z zakoncema Černe. Med znanimi člani OFS bomo spoznali velikega arhitekta Antonija Gaudíja.

»Vremena se bodo zjasnila« tudi prebivalcem Sirije, Alepo se počasi odmotava iz zank smrti in vojne. Molimo in prosimo zanje, da bi lahko s polnimi pljuči zadihali v ozračju miru.

Želim vam dobro postno pripravo na doživeto praznovanje velike noči!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.