Bolnike obiskovati

Gospod naj ti podari mir!

bf-4-2016Ali poletja ne bo? Je sonce bolno? Ali nas ne bo obiskalo in ogrelo? Takšna in podobna vprašanja se nam zastavljajo ob letošnjem robu poletja, ko smo priče majsko-junijskim aprilskim dežnim ploham.

Bolezen zareže v ustaljeno dogajanje v vseh razsežnostih življenja. Naredi nas bolj dojemljive za svet okoli nas, za naše odnose, za smisel našega bivanja. Zato toliko bolj odzvanjajo v nas Jezusove besede: »Bolan sem bil in ste me/me niste obiskali.«

O obiskovanju bolnikov in skrbi zanje nam je zapisal svoj pogled in izkušnjo dolgoletni bolniški duhovnik br. Marko Novak OFM.

Eno izmed pomembnih zdravil za duhovno stanje človeka je tudi odpustek. Ob osemstoti obletnici potrditve porciunkulskega odpustka si preberite predavanje br. Mirana Špeliča OFM, v katerem tudi razloži pomen odpustka za »zdravo« življenje kristjana.

V nadaljevanju preberite poročila o novih vodstvih krajevnih bratstev OFS v Piranu in v Celju. Za zdrav duh v telesu pa skrbimo tudi z rednimi duhovnimi vajami, o čemer lahko preberete v članku o duhovnih vajah na Sveti Gori.

Zavest Božjega delovanja v življenju je tista, ki nam pomaga prebroditi tudi največje stiske in težave. Spoznajte življenjsko pot s. Marije Kolenko OFS iz Vidma pri Ptuju.

Za nami je tudi letošnji skupni Festival FO in FRAMA in narodno srečanje OFS, ki je potekalo v frančiškanskem samostanu v Kopru.

Med znanimi člani Frančiškovega svetnega reda tokrat srečamo Ivano Beretta Molla, ki je prva zdravnica, ki je postala svetnica, in obenem prva žena, katere kanonizacije so se udeležili njen še živeči mož in trije otroci.

Svetodeželski del nam prinaša nekaj novic, poročil, potopisov in vabil na nova romanja.

Poletje trka na vrata in nas bo obiskalo, potrkajte na vrata bolnikov tudi vi, jih obiščite in jih razveselite, morda jim preberete tudi kakšen košček iz revije Brat Frančišek1, ki jo sedaj držite v rokah.

Vse dobro!

Br. Janez Papa

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

2 thoughts on “Bolnike obiskovati

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.