Nage oblačiti

Gospod naj ti podari mir!

bf-3-2016Šmarnični mesec nas vsako leto znova obrača k Mariji, ki je bila obvarovana nagote izvirnega greha. Tudi nas zagrinja s svojim plaščem, ona – Pribežališče grešnikov in Mati usmiljenja – da jo lahko prosimo milosti.
Med deli usmiljenja najdemo tudi »nage oblačiti« in »grešnike svariti«. Kaj nas v resnici bolj razgali: grešno dejanje ali kesanje in priznanje greha? Po grehu skušamo svojo nagoto zakriti, po kesanju in odpuščanju pri spovedi pa smo zopet ogrnjeni z belim krstnim oblačilom.

Preberite razmišljanje s. Vide Tomažič ŠSFKK o nagoti, ki je tema pričujoče številke revije Brat Frančišek.1

V minulih mesecih je bilo izvoljenih nekaj novih vodstev krajevnih bratstev OFS, srečali pa so se tudi sveti pokrajinskih bratstev Ljubljane in Maribora.

Med znanimi člani OFS tokrat najdemo »neznanega« mučenca Franza Jägerstätterja, ki je bil dolgo časa zamolčan, naposled pa vendarle odet v bela oblačila mučencev.

Pogovarjali smo se s. Frančiško Koren OFS iz KB LJ – Šiška, ki je v svojem življenju nanizala veliko izzivov in preizkušenj, vedno znova pa razveseljuje s svojo ponižnostjo, pozornostjo in skromnostjo.

Mladi frančiškan br. Melhior Grošelj OFM je diplomiral na teološki fakulteti in napisal diplomsko nalogo z naslovom: Stigme – znamenja Kristusove ljubezni? Pokukajte v kratek pogovor z njim.

Svetodeželska rubrika nam odkriva doživljaje romarjev in kaže veliko darežljivost za potrebe kristjanov v Sveti deželi.

Drage bralke in bralci, želim vam prijetno branje in veliko moči za dela usmiljenja!

Vse dobro!

br. Janez Papa, urednik revije BF

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

1 thought on “Nage oblačiti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.