Arhivi Kategorije: FRAMA

Postanek v Assisiju

Konec minulega tedna smo se z narodnim svetom Frančiškovih otrok in mladine odpravili na t.i. strokovno ekskurzijo v San Giovanni Rotondo, kjer je grob sv. patra Pija.

Na dolgo pot, skoraj do konca italijanskega škornja, smo se odpeljali v sredo zvečer in preko noči prispeli do cilja.

Skupaj smo premišljevali ob križevem potu in si ogledali grob ter muzej p. Pija, očarali pa so nas tudi mozaiki jezuitskega p. Marka Rupnika, ki krasijo kripto veličastne nove cerkve. Žal tam ni bilo mogoče fotografirati, zato le ena slika z neta.

https://www.nonsprecare.it/public/img/articoli/776.jpg

Naše romanje smo nadaljevali do mesteca Monte Sant’Angelo na vzpetini nad jadranskim morjem, in potem proti severu do Assisija, rojstnega kraja sv. Frančiška.

V Assisiju smo si več časa vzeli za molitev in samoto pri posameznih krajih (San Damiano, grob sv. Frančiška, Carceri in Porcijunkola). Ob tem je nastalo tudi nekaj slik, ki jih prilagam spodaj.

[nggallery id=7]

Share

Od mučeništva do vstajenja

Predzadnji teden v avgustu sem preživel na V. Kongresu Frančiškove mladine, ki je tokrat potekal v Litvi. Pomenljiv naslov srečanja: Od mučeništva do vstajenja je gotovo tudi odraz časa, ki so ga morali prestati v sovjetskem obdobju.

Duhovno bogat program, veliko petja in ogled nekaterih litvanskih znamenitosti, pa je popestril tudi koncert br. Stana Fortune CFR.

Pomenljiv je bil tudi obisk na griču križev, ki nas je vse presunil.

[nggallery id=6]

Share

Time out

https://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/3012482/2/istockphoto_3012482_time_out.jpg

V zadnjih dneh le stežka najdem čas, da bi kaj zapisal ali objavil tukaj.

Veliko stvari se dogaja v teh predadventnih dneh. S Frančiškovimi otroki vadimo igro za miklavževanje, s skavti izdelujemo adventne venčke, vmes popravljam delovne zvezke veroukarjev, urejam finance, nabavljam, dopolnil sem spletno stran založbe Brat Frančišek, v soboto je bila duhovna obnova za 6. in 7. razred, …

Sedaj vem zakaj vedno tako pričakujem božič. 

Share

Sestanki, srečanja, seje …

https://cabig.nci.nih.gov/2007caBIGconference/splash.jpg

V minulih dneh je bilo pa res burno.

Začelo se je že za vikend, ko je bilo državno srečanje voditeljev PP.1 Med drugim smo oblegali grebene v okolici Cerknega in se seznanili z nekatereimi pomembnimi koraki pri vodenju.

V ponedeljek smo imeli duhovno obnovo, ko nam je p. Marko predstavil pomenljivost osebnega odnosa z bolniki in kako pomembno vlogo je bolnikom dajal že sv. Frančišek.

V torek sem imel dopoldne sestanek razširjene konference narodnih duhovnih asistentov FSR,2 zvečer pa sejo sveta za poklice, kjer smo razpravljali tudi o novi promocijski akciji, ki se ob začela z novim letom.

Včeraj popoldne sem imel srečanje uredniškega odbora revije Brat Frančišek, ki jo urejam od letošnjega poletja. Potrdili smo načrtovane smernice in potek dela v prihodnjem letu.

Danes zvečer se pa dobimo za pripravo duhovnih vaj za FO,3 ki bodo drugi vikend v mesecu januarju.

In kaj naj napišem na koncu?

Če je sestanek daljši od dveh ur, je skrajni čas da se zaključi! Tongue out

__________________________
  1. Popotnikov in popotnic – starostna veja od 16 do 21 let pri skavtih []
  2. Frančiškovega svetnega reda []
  3. Frančiškovih otrok []
Share