Sestra zemlja

Gospod naj ti podari mir!

Jesenski čas na najčudovitejši način pokaže, kako nas naša sestra Zemlja »hrani in nam gospodinji, in prinaša različno sadje in pisane rože z zelenjem,« kot je zapisal sv. Frančišek Asiški v svoji Hvalnici stvarstva. Sadovi trdega dela na polju, v vinogradih in sadovnjakih razveseljujejo obraze kmetov, čeprav so mnogokrat zdesetkani zaradi pozebe, suše in toče. Zemlja je pač »življenjski sistem«, in če jo »tepemo« na eni strani, nas udari nazaj po drugi.

Jesenska številka revije Brat Frančišek1
nam prinaša razmišljanje o sestri Zemlji, ki ga je zapisal naravovarstvenik dr. Peter Skoberne OFS.

Rubrika Naša evangelizacija nam prinaša razmišljanji Valentine Ščuka OFS o Mariji za september (Kraljica družine) in oktober (Žena molitve).

V ljubljanskem pokrajinskem svetu OFS so sklicali volilni kapitelj, mariborsko pokrajinsko bratstvo pa je imelo tabor v Vidmu pri Ptuju. Preberite si, kako so se imeli. Med znanimi člani OFS bo tokrat predstavljena slavna Ivana Orleanska, ki je bila najprej razglašena za nevernico, kasneje pa za svetnico.

V rubriki Iz naših družin preberite o zaobljubah v krajevnem bratstvu OFS na Kostanjevici, o praznovanju 80-letnice s. Karmele in še kaj.

Na volilni kapitelj vabijo tudi pri Frančiškovih otrocih in mladini. Podprimo jih z molitvijo.

800-letna prisotnost bratov frančiškanov v Sveti deželi je tudi v današnjem času v veliko pomoč pri vzpostavljanju pravičnosti in miru, še posebno v opustošeni Siriji.

Drage bralke in bralci, želim vam lepo praznovanje praznika sv. Frančiška, da bi po njegovem zgledu imeli radi vse stvarstvo in skrbeli zanj z ljubeznijo in spoštovanjem!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.