Mrtve pokopavati in zanje moliti

Gospod naj ti podari mir!

Gospod, daj jim večni pokoj!
In večna luč naj jim sveti!
Naj počivajo v miru!

bf-6-2016Zgornje besede v teh dneh odzvanjajo po pokopališčih in cerkvah, pa tudi po vseh skritih kotičkih, kjer so svoje zemeljsko življenje končali številni, ki še do danes niso bili dostojno pokopani.

Moliti in prositi za žive in mrtve ter le-te pokopavati, nam velevajo ne samo dela usmiljenja, ampak že naša človeška etična zavest.

V razmišljanju o sestrici smrti nam je svoj pogled na smrt in umiranje predstavila s. Emanuela Žerdin FBS. Pri svojem delu se redno srečuje z umirajočimi, ki jim skuša prinašati vedrino in občutek sprejetosti, saj so na smrtni postelji mnogi osamljeni in zapuščeni.

Vse kaže, da je mrtvo tudi odzivanje mladih na Gospodov klic, saj so duhovni poklici v upadu, zato je na mestu beseda provincialnega ministra frančiškanov p. Marjana Čudna, ki prosi Gospoda, da bi obudil novih duhovnih poklicev.

Nekaj svežine je v redno srečanje bratov in sester OFS v Šiški prinesel obisk nogometaša Olimpije. Prišel je Blessing Chibuike Eleke iz Nigerije, ki osvaja srca navijačev in zabija gole.
V nadaljevanju lahko preberete nekaj vtisov s srečanja odgovornih za vzgojo pri Frančiškovem svetnem redu, med znanimi člani OFS pa se je tokrat znašla ustanoviteljica sester uršulink sv. Angela Merici.

Assisi navdušuje v vseh obdobjih leta in v vseh starostih, poglejte na enega izmed utrinkov, ki ga prinaša romanje tja.

Vojna na Bližnjem vzhodu odpira številna vprašanja glede pravičnosti in miru, nekaj odgovorov in misli pa prinaša pričevanje sirske mladenke Rand Mittri.

Več o situaciji na Bližnjem vzhodu pa lahko preberete tudi v novicah iz Svete dežele. Sicer pa se lahko s Komisariatom za sveto deželo podate na romanje v svete kraje.

Ob sklepu leta usmiljenja želim vsem bralkam in bralcem revije Brat Frančišek,1 da bi še naprej z veseljem opravljali dela usmiljenja.

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.