Jetnike reševati

Gospod naj ti podari mir!

bf-5-2016Zadnji vzdihi poletja so po prazniku Marijinega vnebovzetja pojenjali in počasi se pripravljamo na septembrsko jesen, ki nezadržno prihaja v deželo. Listje se bo žareče obarvalo v rumeno-rdeče odtenke, kot bi v njih odzvanjal ogenj poletja, ki mineva, in mu pomahalo v slovo v zibajočem ritmu padanja z dreves.

V tokratni številki revije Brat Frančišek1 bomo okusili bridkost zaprtosti v ječo in zaporniški pogled v svet, kot nam ga je predstavil zaporniški duhovnik Robert Friškovec.

Ali ste vedeli, da je zavetnik zapornikov sv. Lenart? Preberite si njegov življenjepis.

V Kopru je frančiškanski samostan sv. Ane, ki je bil kar nekaj desetletij uporabljan kot zapor, sedaj pa v njem spet cveti bratsko življenje.

Med znanimi člani Frančiškovega svetnega reda se bomo srečali s starši Male Terezije, zakoncema Martin.

Vsake tri leta se mladi z vsega sveta zberejo na svetovnem dnevu mladih, ki je letos potekal v Krakovu na Poljskem. Tam so bili tudi slovenski framaši, ki so pomagali kot prostovoljci.

Ob 800-letnici porciunkulskega odpustka je Assisi obiskal tudi papež Frančišek, svoj obisk pa bo v septembru spet ponovil v luči 30-letnice molitve za mir predstavnikov različnih svetovnih verstev.

Svetodeželski del nam predstavlja občni zbor, različne potopise in vabila na romanja.

Drage bralke in bralci, želim vam veliko prijetnega branja!

Vse dobro!

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.