Lakota in žeja

Gospod naj ti podari mir!

Vstopili smo v novo leto, že drugič v zadnjem mesecu dni. 8. decembra smo namreč začeli jubilejno leto usmiljenja, ki bo poskrbelo tudi za tematsko zasnovo letošnjih številk revije Brat Frančišek.1 Ob prepletanju duhovnih in telesnih del usmiljenja bomo iskali smernice za naše življenje.

V prvi številki se bomo soočali z lakoto in žejo. Najbolj poznani deli usmiljenja sta »lačne nasičevati« in »žejne napajati«. Podobe lačnih in žejnih so vedno pogostejše tudi v naših krajih in v mestih se pogosto srečujemo z ljudmi, ki čutijo to osnovno potrebo.

Svoje razmišljanje o lakoti in žeji nam je predstavila Fani Pečar OFS, ki ima dolgoletne skavtske izkušnje in veliko dela z otroki in mladimi, na minulem narodnem kapitlju OFS pa je bila ponovno izbrana za tajnico narodnega sveta OFS v Sloveniji.

V drugem delu predavanja Marie Consuele Ninez (Chelito), ki ga je imela za drugi evropski kongres OFS in Frama, ki je bil avgusta 2015 v Mostarju, boste lahko prebrali, kako smo lahko lačni in žejni sredstev družbenega obveščanja.

V rubriki Naša evangelizacija se bomo srečali s sklepi zadnjega evropskega kongresa OFS in Frame, izpod peresa s. Tine Dajčer ŠSFKK pa je nastal kratek prispevek o pričevanju Frančiškovih kot skupnost.

V naših družinah se marsikaj dogaja: mednarodna srečanja, duhovna srečanja, druženje, molitev, pesem, … tudi volitve. Preberite o dogajanju na narodnem kapitlju OFS.

V pogovoru sta se predstavila zakonca Kozel z Vidma pri Ptuju, ki že šest let živita po zgledu sv. Frančiška v Frančiškovem svetnem redu.

Med znanimi člani OFS tokrat najdemo svetega arškega župnika Janeza Marijo Vianneya, ki je s svojo prizadevnostjo, molitvijo, spokornostjo in delitvijo zakramenta usmiljenja zgled tudi v današnjih dneh.

Konec oktobra je bilo na treh krajih v Sloveniji srečanje Podaj MI Roko, ki je bilo tokrat obarvano s skrbjo za begunce in migrante.

Člani narodnega sveta FO in FRAME so se podali na vsakoletno strokovno ekskurzijo. Tokrat so šli v Makedonijo, kjer so se ustavili tudi v rojstnem kraju bl. matere Terezije.

Ob letu usmiljenja se marsikdo sprašuje, kaj lahko konkretno naredi. Predstavljamo vam nekaj predlogov, ki smo jih našli na svetovnem spletu. Vsak naj poišče sebi lastne načine za obhajanje tega svetega leta.

Novice iz Svete dežele nam prinašajo pogled na dogajanje v Jezusovi domovini, kjer razmere niso najlepše, vendar z zaupanjem zrejo v prihodnost.

Drage bralke in bralci! Naj leto usmiljenja v nas vseh vzbudi čut do drugih, da bi znali biti resnične Božje podobe in bi prepoznali Božje obličje v vseh trpečih in onemoglih!

Vse dobro!

Br. Janez Papa

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

2 thoughts on “Lakota in žeja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.