Delo

Gospod naj ti podari mir!

Jesen v teku letnih časov predstavlja čas, ko so sadovi zemlje pobrani in se narava pripravlja na prihod zime. Potem ko zamenja vse palete jesenske kolekcije barv listja in naposled drevje ostane golo, je pripravljeno na zimski sen. Mesec november je za nas kristjane čas, ko se spominjamo življenja in dela vseh tistih, ki so že odšli s tega sveta. In jih priporočamo Božjemu usmiljenju.

O delu bomo razmišljali tudi v tej številki revije Brat Frančišek. Svoj pogled na delo nam je zaupal frančiškanski brat Ksaver Babnik, ki deluje v ljubljanskem samostanu pri Marijinem oznanjenju.

Sv. Frančišek se je ob svetem pismu krepil in kalil za opravljanje svojega poslanstva. Več o tem si boste lahko prebrali v predavanju minoritskega p. Milana Holca, ki ga je imel ob Frančiškovem simpoziju v mesecu maju.

Sestre klarise nam ob 760-letnici razglasitve sv. Klare za svetnico predstavljajo novo knjigo o življenju in delu s. Imakulate in Božje previdnosti.

V nadaljevanju boste lahko prebrali poročilo o obisku mladih prijateljev iz Vareša v Sloveniji.

Rubrika Iz naših družin nam bo prikazala utrinke iz zaobljub KB OFS v Škofji Loki in slovesnih zaobljub br. Boštjana Horvata OFM. Prebrali pa boste lahko tudi pogovor z Danièle Gatti OFS, avtorico knjige o s. Imakulati.
Svoje delovne obveznosti moramo znati prekiniti in okrepiti z duhovnimi vajami, ki poskrbijo za telo in duha. Delo in življenje narodnega bratstva OFS pa usmerja predsednik z narodnim svetom OFS, zato nas predsednik narodnega sveta br. Metod Trajbarič OFS vabi na volilni narodni kapitelj OFS, kjer bo izvoljeno novo vodstvo.

Med znanimi člani OFS se je tokrat znašla MarthE Robin, ki je svoje dolgoletno trpljenje darovala Kristusu.
Sledi poročilo o drugem Evropskem kongresu FRAMA in OFS v Mostarju ter tamkajšnjem predavanju Marie Consuelo de Nuñez (Chelito) o družini.

Svetodeželski del nam prinaša nekaj novic iz življenja in dela tamkajšnjih kristjanov ter poročilo o letnem srečanju komisarjev CTS. Nadaljujemo s potopisom slovenskega Camina in počitnic po Kareliji, Norveški, Švedski, Finski, Talinu in St. Peterburgu.

Čeprav bo šelestenje listja po drevesih v teh dneh utihnilo, naj v vaših rokah šelestijo listi revije BF1 ob prebiranju.

Vse dobro!

Br. Janez Papa

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.