Pokorščina

Gospod naj ti podari mir!

Minuli tedni so pokazali svojo »pokornost« letnemu času, ki narekuje sonce in vročino. Visoke temperature so marsikoga »prisilile«, da je spremenil svoje načrte za preživljanje prostega časa, spet druge pa spodbudile, da so izkoristili sončno in toplo vreme za skok do morja in »ohladitev« v njem.

Kakor koli, poletni meseci so vsako leto znova priložnost, da se na različne načine sprostimo in pripravimo na nove izzive v šoli, na delovnem mestu, v vsakdanjem življenju in srečevanju.

V rokah imate revijo1, ki tokrat govori o pokorščini. Pokorščino prav razumemo le, če se zavedamo, da je Bog središče našega življenja. Le v odnosu do Boga je pokorščina razumljiva, sicer je zgolj posledica tiranije.

O pokorščini je za nas razmišljal minorit p. Danilo Holc, ki nam predstavlja to redovno obljubo tudi na podlagi svojih izkušenj pri delu v redovni vzgoji.

V nadaljevanju boste lahko prebrali prvo predavanje s Simpozija o Frančiškovih virih, prispevek kapucina p. Metoda Benedika, ki nam spregovori o zgodovinskem pogledu na Frančiškove vire.

V zavesti, da je stvarstvo, v katerem živimo, velik Božji dar, beremo tudi komentar frančiškana br. Mirana Špeliča o novem dokumentu papeža Frančiška Laudato si’.

Tabor pokrajinskega bratstva mariborske metropolije nam poleg lepih spominov zapušča tudi predavanje br. Stjepana Liceja, ki je spregovoril o poklicanosti.

Ko že govorimo o poklicanosti, predsednik narodnega sveta OFS je sklical volilni kapitelj Frančiškovega svetnega reda.

Med znanimi člani OFS, ki nam jih številko za številko predstavlja s. Fani Pečar, je tokrat »neznani« Alcide de Gasperi.

V rubriki Pravičnost in mir nam Zdenka Pišek postavlja vprašanje, ali smo pokorni planetu Zemlji. Če ne drugače, nas gravitacija priklepa nanjo.

Svetodeželski del nam ponuja različne novice in potopise. Nadaljujemo s slovenskim Caminom, kolesarjenje v Kelmorajn pa smo sklenili.

Drage bralke in bralci, naj vam preostanek počitniških dni mineva v sproščenem in osvežujočem vzdušju!

Br. Janez Papa

__________________________
  1. Revijo Brat Frančišek lahko preberete tudi na svetovnem spletu. []
Share

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.